Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


06 JULI 2005


Elburg - Heerde - Controle hangjongeren


De politie heeft op dinsdagavond (05-07) weer diverse plaatsen hangplekken van jongeren gecontroleerd in Elburg en 't Harde. Bij de skatebaan aan de Zwolscheweg (Elburg) kreeg een tiener uit Oldebroek een boete voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg; de rest van de groep was zo wijs om de overige alcoholische versnaperingen op te bergen. Op de Weidevogellaan (Elburg) hebben jongeren op verzoek van de politie hun rommel opgeruimd.


Ook in Heerde heeft de politie enkele hangplekken gecontroleerd. In het centrum van Heerde werd op dinsdagavond (05-07) een boete uitgereikt aan een 19-jarige inwoner van Wapenveld eveneens voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg.


Elburg - Scooterbestuurder beboet

De politie heeft op dinsdagmiddag (05-07) een 21-jarige scooterbestuurder uit Harderwijk aangehouden op de Verlengde Dorpsstraat. De man reed tegen het verkeer in en gaf een valse naam aan de politie op. Hij kreeg voor beide feiten een boete uitgereikt.


Putten - Kop-staartbotsing

Een 20-jarige automobilist uit Putten kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste op de auto voor hem, bestuurd door een 31-jarige plaatsgenote. Het ongeval gebeurde op
dinsdag (05-07) rond 14.45 uur op de Oude Rijksweg. Ivm nekklachten werd de vrouw ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel maar opname in het ziekenhuis was niet noodzakelijk. Haar kind zat op de achterbank en kreeg van de politie een troostbeertje voor de schrik. De auto van de Puttenaar raakte zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.


Nunspeet - Automobilist raakt onwel

Een 75-jarige automobilist uit Nunspeet botste tegen de muur van de supermarkt en een geparkeerde auto. Het ongeval gebeurde op dinsdag (05-07) rond 11.25 uur op de parkeerplaats van de supermarkt aan de Veldweg. Vermoedelijk is de man onwel geworden en heeft hij daardoor de macht over het stuur verloren. Hij werd met nekklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk - Fietser gewond

Een 73-jarige man uit Harderwijk raakte op dinsdag (05-07) rond 15.25 gewond bij een valpartij met zijn fiets op de Hoofdweg. Nadat de fietser de stoeprand had geraakt begon hij te slingeren en kwam vervolgens ten val. Hij hield hier schaafwonden en pijnlijke ribben aan over en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --