Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Heel nederland aan de strakke billen

B-fit fitness schoen van springboost wint terrein

Amsterdam, juli 2005 - Het exclusieve Zwitserse concept van de B-Fit fitness schoen verovert na Zwitserland, Duitsland en Frankrijk nu ook Nederland. De spraakmakende schoen die dit voorjaar is gelanceerd, wordt inmiddels sterk gewaardeerd door de dames en is verkrijgbaar in diverse sportzaken. Het geheim? Het klinkt als een fabeltje maar het werkt écht: de B-Fit van SpringBoost verbetert niet alleen de sportprestatie, maar zorgt bovendien voor mooie lange beenspieren en... strakke billen! De schoen is verkrijgbaar voor E 109,90.

B-Fit & dorsiflexion
Ruim vijf jaar is gewerkt aan de ontwikkeling van de B-Fit - een cool ogende Zwitserse fitness schoen voor vrouwen - waarvan het geheim vooral zit in een uitwisselbare zool. Met deze zool wordt de voet meer (-4) of minder (-2) naar achteren gekanteld en is deze door de gebruiker zélf aan te passen aan de te verrichten sportintensiviteit. Dit kantelen van de voet naar achteren heet ook wel dorsiflexion. Met de bijgeleverde zooltjes zijn er drie standen mogelijk; de '0 graden' zool zet de voet in de basispositie voor lichte training, de 'min 2 graden' zool kantelt de voet iets verder naar achteren voor actieve training en voor echt intensieve lichamelijke inspanning met het hoogst mogelijke rendement is er de 'min 4 graden' zool.

Perfecte lichaamshouding
Wie de B-Fit schoenen draagt, merkt direct dat de schoen als het ware 'dwingt' B-Fit de juiste lichaamshouding aan te nemen. Op natuurlijke wijze wordt zo de corrigerende rol van de fitness trainer overgenomen. Het bekken kantelt iets naar voren, de schouders vallen in een natuurlijke, losse positie en de taille wordt licht aangespannen. Het voelt in eerste instantie wat onwennig, maar al na enkele minuten past je lichaam zich aan deze verbeterde houding aan. Vervolgens is tijdens het sporten op de B-Fit te merken dat de spieren van onderrug, billen, bovenbenen en kuiten zich aanspannen. De spiermassa is - ongeacht de vorm van belasting - voortdurend aan het werk en dát zorgt voor mooie lange beenspieren en strakke billen!

Harder lopen (4%), hoger springen (8%)
Uitgebreide research en vergelijkende tests, uitgevoerd door onder andere het Universitair Polytechnisch onderzoekscentrum UNIL/EPFL in Lausanne, de Universiteit van Saint Etienne en het orthopedisch Testcentrum voor Sport en Gezondheid, hebben de bijzondere eigenschappen van deze schoen inmiddels onderschreven. Uit de tests is daarnaast nóg een opmerkelijk feit naar voren gekomen: de testpersonen verhoogden hun loopsnelheid met gemiddeld 4% en de springkracht nam zelfs met 8% toe!

SpringBoost heeft de eerste schoen ter wereld gecreëerd waarmee atleten en sportbeoefenaren op verantwoorde en gezonde wijze hun sportieve doelstellingen kunnen bereiken. Na meer dan vijf jaar biomechanisch onderzoek heeft het Zwitserse bedrijf een uniek technologisch platform ontwikkeld met variaties voor iedere sport. Zo kunnen atleten hun reactievermogen en snelheid opvoeren en zich beter ontspannen, maar ook wordt tijdens training en competitie de energie beter benut. Sport is meer dan fysieke activiteit, spel of competitie: het is een attitude, een verlangen nieuwe prestaties te leveren, de eigen grenzen steeds verder te verleggen, met continu oog voor de integriteit van lichaam en leefomgeving. Alle producten, gebaseerd op geldige resultaten van research door specialistische medische onderzoekers en sportwetenschappers, zijn ontworpen voor verschillende sportbeoefenaren. De B-Fit fitness schoen van SpringBoost is voor E 109,90 verkrijgbaar bij de betere sportspeciaal zaken. Kijk voor de verkooppunten en algemene informatie over SpringBoost op de website www.springboost.nl.



Ingezonden persbericht