Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt 7e verdachte aan in overvallenonderzoek

TILBURG, 6 juli 2005

TILBURG: De Tilburgse politie heeft vrijdag 1 juli jl. opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar drie overvallen in de stad. Het gaat om een 17-jarige Tilburger. Onder leiding van de rechter-commissaris is een zoeking in de woning verricht. De verdachte werd in verzekering gesteld en is inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Eerder werden in dit onderzoek al zes arrestaties verricht. Hiervan zitten nog vijf verdachten vast. De politie gaat er vanuit dat de daders in wisselende samenstelling hebben geopereerd.

Naar aanleiding van drie overvallen die kort achter elkaar plaats vonden in Tilburg, formeerde de politie een overvallenteam. Het gaat om de navolgende overvallen:


-Op woensdag 18 mei werd omstreeks 00.30 uur een 25-jarige Tilburgse in haar woning aan de Lage Witsiebaan door drie gewapende mannen overvallen. De rovers gingen er onder meer vandoor met de personenauto en een mobiele telefoon.


-Op woensdag 18 mei werd omstreeks 23.30 uur een café aan de Goirkestraat overvallen. Vier gemaskerde en gewapende mannen bedreigden de exploitant en drie bezoekers. Zij gingen aan de haal met geld, drank, sigaretten en mobiele telefoons.


-Op zaterdag 21 mei werd omstreeks 23.50 uur een café aan de Pater Dondersstraat overvallen. Op dat moment was de uitbater nog met drie personen in de gelegenheid aanwezig. Er kwamen meerdere personen binnen, waarvan enkele een vuurwapen hadden. De daders gingen er vandoor met de auto van één van de klanten.

Auteur: Willem van Hooijdonk