Ingezonden persbericht


Persbericht

6 juli 2005

Luchtvaartnieuws lanceert zuster-site

DRIEBERGEN - De Nederlandstalige nieuwssite Luchtvaartnieuws.nl (en .be) heeft er een familielid bij: www.zakenreisnieuws.nl (en .be). De nieuwe website is sinds 1 juni 2005 actief.

Uit een onderzoek dat eind 2004 is gehouden blijkt dat bezoekers van de website Luchtvaartnieuws een duidelijke scheiding willen tussen luchtvaartgerelateerd nieuws en nieuws op het gebied van zakenreizen. Zakenreisnieuws bevat, evenals Luchtvaartnieuws, uitgebreide informatie, nieuws en columns over de commerciële luchtvaart. Met de nieuwe rubrieken hotelnieuws, autohuurnieuws, reisagentnieuws en zakenreisnieuws algemeen wordt de zakenreisprofessional nu breder geïnformeerd.

Over Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws
Luchtvaartnieuws is sinds april 2002 actief op het internet. Het internetmedium doet dagelijks uitgebreid verslag over de internationale commerciële luchtvaartindustrie. De website heeft in korte tijd een goede reputatie opgebouwd vanwege de snelheid, volledigheid en actualiteit van de nieuwsvoorziening, maar ook door het schrijven met een kritische blik op actuele reisgebeurtenissen. Daarnaast is Luchtvaartnieuws een laagdrempelig en toegankelijk medium, waaraan ook bezoekers hun bijdrage leveren. Maandelijks worden er meer dan een miljoen pagina´s op de website bezocht.

Zakenreisnieuws is sinds 1 juni 2005 actief op het net. Beide websites voorzien luchtvaartprofessionals, reisagentschappen, reizigers en andere geïnteresseerden van dagelijks objectief nieuws. Daarnaast verzorgen een aantal bekende columnisten wekelijkse columns. Zakenreisnieuws richt zich nadrukkelijk op reisagentschappen en zakenreizigers.

Sinds 1 juni 2005 werken beide websites samen met het Reed Business Information magazine Piloot en Vliegtuig. Het gaat hierbij om zowel commerciële als redactionele samenwerking.



Ingezonden persbericht