Vereniging FME-CWM

Risicobeheer in de Metalektro-industrie
De manager als coach
Zomer Management Review

Risicobeheer in de Metalektro-industrie

Risico's: u maakt zich er terecht niet elke dag zorgen over. Toch ligt u er 's nachts wel eens wakker van. Zaakschade bij brand en diefstal vallen nog goed te verzekeren. Maar wat gebeurt er met de wegvallende omzet? Met uw klant die naar de concurrent gaat? Met uw beste verkoper die zichzelf verkoopt? En dan hebben we het nog niet over vervelende risicos als fraude, bedrijfsspionage, ICT-crashes enzovoorts. Hoog tijd dus voor een update hoe u risico's kunt beheersen.

De Vereniging FME-CWM in samenwerking met de Stichting Members Benefits nodigen u uit voor de workshop risicobeheer in de Metalektro-industrie.

Ondernemen is risico's nemen
U herkent het ongetwijfeld. Als ondernemer bent u in eerste instantie gefocust op kansen. Uw speelveld is constant in beweging. Om te kunnen groeien en te voldoen aan de veranderende vraag in de markt, moeten u en uw bedrijf constant anticiperen en inspelen op marktbewegingen en veranderingen. Ook de bijbehorende (financiële) risico's veranderen en worden groter. Deze nemen toe door een sterk veranderende en complexer wordende wet- en regelgeving. Het is ondoenlijk en ook niet nodig om alle risico's te verzekeren. Sommige risicos kunt u zelf tot een minimum beperken of (deels) afwentelen via uw leveringsvoorwaarden.

Herken uw risico's
Om een goede afweging te kunnen maken tussen kansen en risico's is het van groot belang om binnen alle bedrijfsprocessen en op de werkvloer risico's te herkennen en te beheersen immers, u en uw klant zijn erbij gebaat dat opdrachten worden aangenomen en uitgevoerd zonder onverwachte tegenvallers.

Hier vindt u het programma.

Doel en doelgroep
Deze workshop is bestemd voor directieleden, leidinggevenden, controllers en riskmanagers. Na de workshop bent u beter in staat om binnen uw bedrijf de juiste maatregelen te treffen zodat u niet wordt verrast door financiële tegenvallers.

Deskundige sprekers
Een aantal deskundige sprekers presenteert u een aantal voorbeelden uit hun dagelijkse praktijk. Zij geven u belangrijke informatie en tips over hoe u binnen uw bedrijf risico's kunt herkennen en tevens inzichtelijk en beheersbaar kunt maken. Bijgestaan door specialisten en aan de hand van fotomateriaal beoordeelt u in groepjes van zes personen een aantal veel voorkomende praktijksituaties.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen 95 euro per deelnemer, excl. BTW.

Datum en locatie
De workshop vindt plaats op 15 september 2005 in het kantoor van FME-CWM, Boerhaavelaan 40 in Zoetermeer.

Aanmelding en verhindering
Aanmelden voor deze workshop kan via het aanmeldingsformulier. U kunt zich opgeven tot 1 september 2005. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging en een factuur. Wij verzoeken u deze zo spoedig mogelijk te voldoen.

Bij verhindering kan de plaats van de deelnemer(s) worden ingenomen door een collega uit uw eigen bedrijf. Tot 10 dagen voor aanvang kunt u kosteloos annuleren. Daarna kan dit tegen 50% van de aanmeldingskosten.

Wijziging
FME-CWM behoudt zich het recht voor indien de omstandigheden hiertoe aanleiding geven het programma te wijzigen en bij onvoldoende belangstelling de bijeenkomst te annuleren.

Stichting Members' Benefits, mevr. C. Willems, 079 - 353 12 05, cwi@fme.nl