Gemeente Hengelo

Inwoners bepalen inrichting speelplek Prins Bernhardplantsoen

De Zinderende Waterslang heeft gewonnen

Tot en met 3 juli jl. konden geĂŻnteresseerden via de website www.hengelo.nl een voorkeur uitspreken voor een nieuw speeltoestel in het Prins Bernhardplantsoen. Er was keuze uit drie varianten. Daarnaast konden omwonenden en leerlingen van de Willemschool en Titus Brandsmaschool tijdens speciale inloopbijeenkomsten hun voorkeur aangeven. Met in totaal 143 stemmen heeft De Zinderende Waterslang de verkiezing gewonnen. Deze variant wordt na de zomer gerealiseerd.

Uitslag

In totaal zijn er 373 stemmen uitgebracht. Met name de bijeenkomsten op de scholen waren een succes. De drie ontwerpen werden op papier tentoongesteld en na een korte introductie konden de kinderen hun voorkeur aangeven. Daarbij konden ze ook zelf speeltoestellen en/ of onderdelen selecteren. De leerlingen waren erg enthousiast over het feit dat ze op deze manier met de gemeente mee mochten denken.

Voor de direct omwonenden van het park was ook een speciale inloop georganiseerd op 1 juli jl. Vanuit deze groep bleek er echter weinig interesse voor het onderwerp te bestaan.

De definitieve uitslag is als volgt:

Internet Scholen Totaal
Klimmende Spin 82 44 126
Zinderende Waterslang 71 72 143
Bolle Aardworm 35 69 104
Totaal 188 185 373

Een prettige plek voor iedereen

De nieuwe speelvoorziening in het Prins Bernhardplantsoen sluit aan op de verschillende speelplekken in de binnenstad, die inmiddels naar hartelust worden gebruikt. Tevens past het uitstekend in de grote opknapbeurt van het park, waarmee de gemeente een aantal jaar geleden is gestart. Het doel is om het park weer aantrekkelijk te maken voor jong en oud. Zo is de muziekkoepel opgeknapt, worden fietsers en scooters uit het park geweerd door een hekwerk rondom het park, is een vijvervlonder gebouwd, is het groen grondig aangepakt en is het parkmeubilair verbeterd. Ook zijn er vergevorderde plannen voor een theehuis in het park. Bovendien moet het park uitgroeien tot een ware beeldentuin, met wisselende exposities. Daarnaast organiseert de Stichting Cultuur Prins Bernhardplantsoen, financieel ondersteund door de gemeente, sinds 2004 regelmatig openluchtactiviteiten in het park.