Gemeente Coevorden

Wonen
Werken

Adres gemeente coevorden: postbus 2 7740 AA Coevorden Tel (0524) 59 85 98 Fax (0524) 59 85 55 info@coevorden.nl

Bouwkavel Sleen

Inschrijving uitgifte bouwkavel De Scheper 1

Bestemmingsplan "Broekveld III" in Sleen

Vanaf vandaag kunt u zich inschrijven voor een bouwkavel in het bestemmingsplan "Broekveld III" in Sleen. Het gaat om de bouwkavel met adres De Scheper 1. Deze kavel is bestemd voor de bouw van een vrijstaande woning. De kavel is 513 m² groot en de prijs bedraagt EUR 55.404,-- (excl. 6% overdrachtsbelasting, kadaster- en notariskosten).

U kunt zich inschrijven tot en met 20 juli 2005, 12:00 uur. De inschrijfkosten bedragen EUR 45,-. Bij de verkoop van de kavels wordt gebruik gemaakt van een lotingsysteem.

Voor de uitgifte van deze kavel is een informatiemap beschikbaar. Bent u geïnteresseerd in de informatiemap en bijbehorend inschrijfformulier, dan kunt u deze aanvragen bij de Publieksafdeling, Loket Bouwen en Wonen, tel. 0524-598124 of 598121.

Sociale of economische binding Om in aanmerking te komen voor een bouwkavel in Sleen is een sociale of economische binding vereist. Hieronder vindt u de nieuwe uitgifte criteria voor bouwkavels, zoals de gemeenteraad deze heeft vastgesteld in de vergadering van 9 februari 1999.

Uitgiftecriteria

VASTGESTELD IN DE RAADSVERGADERING VAN 9 FEBRUARI 1999.

a. Substreekcentrum
Coevorden
b. De hoofdkernen
Dalen, Oosterhesselen, Geesbrug, Aalden/Zweeloo, Sleen en Schoonoord c. De kleine kernen
Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Dalerveen, Dalerpeel, Stieltjeskanaal, Wachtum, Zwinderen, Gees, Meppen, Wezup, Benneveld, Erm, Wezuperbrug, `t Haantje, De Kiel, Noord Sleen.

Ad. a Substreekcentrum

Vrije vestiging, zowel vanuit de hoofdkernen en kleine kernen als ook voor personen van "buiten".

Ad. b Hoofdkernen

Een sociale of economische binding is vereist met een van de hoofdkernen of een van de kleine kernen.

Van een sociale binding is sprake: wanneer een persoon minimaal 5 aaneengesloten jaren ingeschreven is, dan wel ingeschreven is geweest in de GBA van de gemeente op een adres gelegen in een van de hoofdkernen of kleine kernen.

Van een economische binding is sprake: wanneer het hoofdbestanddeel van het gezinsinkomen wordt verkregen uit werkzaamheden bij een bedrijf dat feitelijk in de kern is gevestigd;

Ad.c Kleine kernen

Een sociale of economische binding is vereist met de kern waarin men wil bouwen
Van een sociale binding is sprake:

wanneer een persoon minimaal 5 aaneengesloten jaren ingeschreven, dan wel ingeschreven is geweest in de GBA van de gemeente, op een adres gelegen in de kleine kern waar men wil bouwen.

Van een economische binding is sprake: wanneer het hoofdbestanddeel van het gezinsinkomen wordt verkregen uit werkzaamheden bij een bedrijf dat feitelijk in de kern is gevestigd.

Voor gehuwden, samenwonenden, geregistreerde partners en personen die gezamenlijk een huishouding voeren geldt dat zij slechts éénmaal (als één) kunnen deelnemen aan de loting.