2e persbericht van woensdag 6 juli 2005

Eindhoven 06-07-2005 - Berichten uit de regio

Zuidoost Brabant: Bébé-guns in Nederland verboden

In de komende vakantieperiode kopen veel jongeren in de zuidelijke landen een zogenaamde bébé-gun. Dit is een kunststof wapen dat het uiterlijk heeft van een echt pistool of revolver. Met de bébé-gun kunnen kleine kunststof kogeltjes worden afgeschoten. Het wapen is in Nederland verboden omdat het voor afdreiging geschikt is.

Dat het ook gevaarlijk kan zijn bleek woensdagmorgen. Een 16-jarige jongen uit Bladel was met een bébé-gun op blikjes aan het schieten. Toen hij dacht dat er geen kogeltje meer in het wapen zat, stak hij de loop in de mond en haalde de trekker over. Er bleek wel een kogeltje in te zitten dat nu tegen zijn gehemelte kwam. Aanvankelijk was de melding dat de jongen ernstig gewond was. Dat bleek later mee te vallen. Het wapen, dat van een 15-jarige jongen uit Bladel was, is ingenomen.

Eindhoven: Drie hennepkwekerijen opgerold in Stratum

De politie heeft woensdag in Stratum drie hennepkwekerijen opgerold.
* In een woning op de Venkelstraat werd op de begane grond een kwekerij met 4788 stekken gevonden, 350 stekken lagen nog op tafel om geplant te worden. Op de eerste verdieping was een kwekerij met 205 moederplanten. Van deze planten worden de stekken gehaald. Toen de politie aanbelde probeerden een 53-jarige man en een 47-jarige vrouw, beiden uit Eindhoven, via de achterdeur te vluchten. Ze werden in de brandgang achter de woning aangehouden. De stroom werd illegaal afgetapt.

* In een woning aan de Primulastraat werd een kwekerij met 269 planten gevonden. In de woning was niemand. De huurder van de woning moet nog gehoord worden. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen.

* In een woning aan de Versantvoortstraat vond de politie een kwekerij met 88 planten. Hier werden twee Eindhovense vrouwen van 58 en 64 jaar oud aangehouden. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen.

Helmond: Babykamer en gereedschap gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in de berging van een woning aan Rozenhof. De deur is opengebroken. Uit de berging werd een complete babykamer, kastje, commode, ledikantje en wandplankje, weggenomen. De meubeltjes waren nieuw en zaten nog in de verpakking. Ook werd elektrisch gereedschap meegenomen. Uit de bijbehorende woning, waarvan de achterdeur niet was afgesloten, verdwenen een laptop en 2500 euro.

Best: Politie zoekt getuigen van lastig vallen vrouw

Op de Ekkersweijer is dinsdag tussen 16.20 en 17.40 uur een 24-jarige Hongaarse vrouw lastig gevallen. De vrouw was aan het hardlopen toen een onbekende man op een scooter naast haar kwam rijden en haar aansprak. De vrouw rende door maar de man op de scooter bleef haar volgen. De man deed de vrouw een onzedelijk voorstel. Ook sloeg hij de vrouw. Vervolgens ging hij er op zijn scooter vandoor in de richting van een parkeerplaats in de buurt van de Huizingalaan. De vrouw liep door de mishandeling enkele zwellingen op aan haar hoofd en ze klaagt over pijn aan haar been. Zij stelt zich onder doktersbehandeling. De dader is een man met een blanke huidskleur, een sportief postuur, een verzorgd uiterlijk, ongeveer 1.80 meter lang en tussen de 20 en 22 jaar oud. Hij heeft kort lichtbruin haar waarvan de uiteinden blond zijn. Hij droeg een beige t-shirt en een lichtblauwe spijkerbroek. De scooter waarop hij reed is zwart van kleur. De politie is op zoek naar getuigen die dinsdagmiddag iets verdachts hebben gezien dat met deze zaak verband zou kunnen houden. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Best via 0900-8844.

Budel: Fietster gewond bij verkeersongeval

Een 41-jarige vrouw uit Budel is woensdagmorgen om 8.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Molenstraat Hufkesstraat Herenstraat. De vrouw reed met haar fiets vanuit de Herenstraat de kruising op en gaf een 38-jarige automobilist uit Budel, die vanuit de Hufkesstraat de kruising opreed, geen voorrang. De vrouw is met onbekend letsel in het ziekenhuis in Weert opgenomen.

Deurne: Man na mishandeling aangehouden

Dinsdag is in het politiebureau in Helmond een 19-jarige man uit Deurne aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op 2 april op het Haageind in Deurne twee mannen van 19 jaar en een 17-jarig meisje uit die plaats heeft mishandeld. Hij zou hen geslagen en geschopt hebben, waardoor de slachtoffers verschillende verwondingen opliepen. Het meisje had zelfs een gebroken neus. Bij de vechtpartij waren nog meer personen betrokken. Een van hen, een 20-jarige Deurnenaar, is inmiddels al gehoord. Een derde verdachte moet nog gehoord worden. De reden van de mishandeling is nog niet bekend.

Beek en Donk / Geldrop: Steigers in trek bij dievengilde

Op twee plaatsen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag steigers gestolen.

* Vanaf het terrein van een bedrijf aan de Beekerheide werd aluminium steigermateriaal met een waarde van ruim 12.000 euro weggenomen. Het hekwerk om het bedrijfsterrein werd opengeknipt.
* In Geldrop werd vanaf een bouwterrein aan De Hooge Akker een steiger met een afmeting van 7 meter hoog en 8 meter breed weggenomen. De steiger was opgebouwd en de dieven hebben hem gedemonteerd. De steiger is eigendom van een bedrijf uit Weert. De waarde is onbekend.

Waalre: Snelheidscontrole

Op de Willibrorduslaan is woensdag tussen 9.00 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 1285 voertuigen waarvan er 76 te hard reden. De snelste reed 76 km/u. 50 is toegestaan.