E.Novation benoemt Genesys's Ad Nederlof tot President & CEO


06.07.2005 / 16:51 / Rubriek: Economie / Organisatie: E.novation

Ad Nederlof herstructureert E.Novation voor verdere groei

Capelle aan den IJssel, 6 juli 2005 - E.Novation, IT-dienstverlener en aanbieder van IT managed services, technologie en consultancy, heeft Ad Nederlof benoemd tot CEO en statutair directeur. Ad Nederlof volgt Fred Nederlof op, die zich binnen E.Novation met speciale projecten en acquisities gaat bezighouden. Ad Nederlof, die daarnaast onder meer ook chairman van Genesys Telecommunications Laboratories Inc. is, zal zijn nieuwe functie vanuit Capelle aan den IJssel uitoefenen.

De wijziging is een voorbereiding op toekomstige groei en maakt onderdeel uit van de koers die E.Novation een aantal maanden geleden heeft ingezet. Onder leiding van Ad Nederlof zijn drie afzonderlijke bedrijfsonderdelen behorende tot de E.Novation group geïntegreerd tot één bedrijfsgroep. Daarmee onderstreept de IT-dienstverlener zijn ambities op de middellange termijn. E.Novation heeft zich als doel gesteld zijn omzet in 2007 te verdubbelen en de winstgevendheid te verhogen naar 10% van de omzet. In 2005 verwacht de organisatie een omzet van ruim 13 miljoen euro te realiseren. De organisatie is voornemens dit te gaan realiseren door middel van autonome groei in combinatie met een beperkt aantal gerichte acquisities en verdere expansie in de UK en Frankrijk.

Nederlof zal een belangrijke rol gaan vervullen in het versterken van de marktpositie van E.Novation alsmede de zichtbaarheid en de herkenbaarheid van de organisatie. 'Vroeger werkten we onder verschillende vennootschappen die ieder een eigen cultuur en identiteit hadden. Nu opereren we vannuit een E.Novation Group met drie speerpunten: E.Novation Lifeline Networks (ELN) gericht op de gezondheids zorg, E.Novation Business Networks (EBN) gericht op de logistieke markt en E.Novation Managed Services (EMS) gericht op de sportwereld en een aantal overige nog vrij nieuwe produkt/markt combinaties. EMS is een marktgerichte verkoopeenheid waarin wij nieuwe activiteiten, waaronder een call center based CRM applicatie, willen gaan onderbrengen,' aldus Ad Nederlof. 'Deze afdelingen worden ondersteund door een R&D afdeling en een service center,' vervolgt Nederlof.

Ad Nederlof is binnen Genesys, een dochteronderneming van Alcatel, nog steeds actief als Chairman. Hoewel daarover nog geen concrete afspraken zijn gemaakt ligt het in de verwachting dat hij later dit jaar zijn functie als Chairman zal neerleggen en zich in toenemende mate zal gaan richten op zijn rol binnen E.Novation. Naast Enovation zijn er een aantal andere ondernemingen waarin hij een prominente rol vervult, zoals Cumquat in Zeist, eSoon in China en Enovation Korea.

Over Nederlof
Ad Nederlof is op 1 Juni 2005 benoemd tot chief executive officer en statutair directeur van E.Novation. Daarnaast is Nederlof Chairman van Genesys Telecommunications Laboratories. Hij startte zijn loopbaan bij Genesys als Senior Vice President EMEA en werd in februari 2000 benoemd tot CEO van Genesys world wide. Voordat Nederlof in dienst trad bij Genesys was hij onder andere werkzaam bij Richter Systems als President & COO, als Vice President binnen Oracle Nothern Europe, als National Sales Director bij ICL Nederland en heeft hij diverse senior functies bekleed bij Volmac Software Group (Cap Gemini), waaronder Hoofd Directeur Volmac Nederland.

Over E.Novation
E.Novation is een van de weinige familiebedrijven in de IT-sector. Het bedrijf werd opgericht door de broers Fred en Arthur Nederlof. Later werd de directie uitgebreid met Jean en Ad Nederlof, neven van de oprichters van E.Novation. E.Novation, een toonaangevende IT-dienstverlener, is aanbieder van IT managed services, technologie en consultancy. De organisatie verzorgt de ontwikkeling, verzorging en afhandeling van elektronisch berichtenverkeer en levert aanverwante producten en diensten binnen o.a. communities. E.Novation is met ruim 120 medewerkers verdeeld over vijf bedrijfseenheden onder meer actief in de gezondheidszorg, transport- en logistieke sector, binnenvaart, hotellerie en sport. Het bedrijf is binnen Europa actief en werkzaam voor meer dan 50 topondernemingen waaronder: Achmea, Heineken, KNVB, RAET, SNS Fundcoach, ECT alsmede voor meer dan 100 grote publieke- en overheidsinstellingen. Meer informatie over E.Novation is te vinden op: www.enovation.nl

Perscontacten:
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met:

Mike Duin/Peggy de Lange
Solid Ground Public Relations
T. 023-533.40.99
E. enovation@solidground.nl

Jennifer Zhang
E.Novation Group B.V.
T. 010-288.63.88
E. jennifer.zhang@enovation.nl