Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (06/07)

BERGEN OP ZOOM, 6 juli 2005

Politie rolt hennepkwekerij op: 3 mensen aangehouden
STEENBERGEN: Gisteravond kreeg de politie een melding dat drie mannen op een vreemde manier door de Oudesaag in Steenbergen liepen en een huis waren binnengegaan. Ter plaatse belde de politie aan bij het huis en drie mannen deden de deur open. In het huis trof de politie een grote hoeveelheid hennepplanten in bigbags en vuilniszakken aan. De drie mannen waren kennelijk aan het toppen. De hennepplanten, 560 stuks, zijn in beslag genomen. De verdachten zijn aangehouden en woensdagmiddag in verzekering gesteld.

Gestolen auto vermoedelijk gebruikt bij kraken in tankstations DINTELOORD/WOUW/ROOSENDAAL: De politie trof vanochtend een auto aan in een sloot in Roosendaal. Na onderzoek bleek dat de auto afgelopen nacht is gestolen vanaf de wipmolen in Dinteloord. Vermoedelijk is het gestolen voertuig vannacht gebruikt bij een inbraak in een tankstation in Dinteloord. Behalve een aantal blikjes fris is daar verder niets buitgemaakt. De politie onderzoekt nog of de auto is gebruikt bij een tweede kraak vannacht in een tankstation in de Wouwse Tol, waar een grote hoeveelheid sigaretten is gestolen.

Politie houdt oplichter op heterdaad aan
BERGEN OP ZOOM: Afgelopen vrijdag heeft de politie een 28-jarige Rotterdammer op heterdaad aangehouden wegens oplichting. De man ging op de Fuut in Bergen op Zoom langs verschillende deuren met het verhaal dat hij zonder benzine stond en geld nodig had. Wantrouwende bewoners belden de politie. De laatste tijd zijn er bij de politie verschillende aangiftes en meldingen van oplichting cq verduistering binnengekomen. Het signalement wat was opgegeven door verschillende gedupeerden leek op het signalement van voorgenoemde verdachte. Hierop is de man direct door de politie aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in naar de verschillende aangiftes. Vandaag is hij voorgeleid aan de rechter commissaris. De man heeft inmiddels enkele zaken bekend. Hij blijft voorlopig vastzitten.

Autodieven snel in de kraag gegrepen
BERGEN OP ZOOM: Gisteravond rond 18.00 uur is een auto gestolen op de Boulevard in Bergen op Zoom. Nog dezelfde avond werd de auto door de politie teruggevonden aan het Benedenbaantje in Bergen op Zoom. Aangezien de aangever het vermoeden had wie zijn autosleutels hadden gestolen en daarna zijn auto, kon de politie direct op onderzoek uitgaan. In de straat waar een van de verdachten woont, werd de gestolen auto aangetroffen. De politiemensen zagen iemand bij de auto wegrennen en zetten de achtervolging in. Uiteindelijk kon de politie twee verdachten, een 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom en een 18-jarige man uit Bergen op Zoom aanhouden.

Onverzekerde snelheidsduivel aangehouden
WOUW: Politiemensen in een onopvallende politiewagen zagen gisteren op de A58 bij de Wouwse Tol een auto met grote snelheid voorbijrijden. De bestuurder reed zigzaggend over de weg en haalde een aantal autos in over de vluchtstrook. Even later op de A4 deed hij hetzelfde. De agenten maanden de bestuurder te stoppen. De bestuurder, een 25-jarige man uit Roosendaal, bleek in een onverzekerde auto te rijden. De auto is in beslag genomen. De snelheidsduivel krijgt zijn auto terug zodra die weer verzekerd is.

Auto gestolen
OUDENBOSCH Dinsdagnacht werd een grijze Honda, kenteken HL-RG-19 gestolen vanaf de markt in Oudenbosch.

Greep uit kassa
ROOSENDAAL: Gistermiddag is er een diefstal gepleegd bij een bedrijf aan de Raadhuisstraat in Roosendaal. De dader heeft kans gezien om in een onbewaakt ogenblik binnen te komen en een greep uit de kassa te doen. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Nicolette Bovenhorst