Savantis


Gerrit Bosch onderscheiden met gouden SCS-speld

Op 16 juni jongstleden ontving Gerrit Bosch uit handen van Anton van Wezep, voorzitter van de Centrale Clubleiding van de Studieclub Schilders (SCS), de gouden SCS-speld. Gerrit Bosch ontving deze speld vanwege zijn grote en langdurige betrokkenheid bij de Studieclub Schilders.

Gerrit Bosch is vijftig jaar lid van de SCS. Daarvan is hij vele jaren voorzitter van de SCS in Arnhem geweest, heeft gefungeerd als jurylid van de vakwedstrijden, waarvan de laatste jaren als voorzitter. Daarnaast heeft hij het vice-voorzitterschap van de Centrale Clubleiding onder zijn hoede gehad. Dit zijn in het kort zijn voornaamste wapenfeiten. Anton van Wezep memoreerde in zijn toespraak dat Gerrit op zeer jeugdige leeftijd door zijn toenmalige lts-leraar Jan de Roon bij de SCS betrokken raakte. Daarop deed de voorzitter een oproep aan alle docenten die lid zijn van de SCS om ook hun leerlingen bij de Studieclub Schilders te betrekken.

Gerrit Bosch is na een dienstverband van vijfentwintig jaar bij Savantis onlangs met vervroegd pensioen gegaan. Ter gelegenheid daarvan werd hem op 16 juni 2005 door Savantis een receptie aangeboden waarvoor grote belangstelling bestond, voornamelijk uit kringen van het beroepsonderwijs en de StudieClub Schilders. Bij Savantis was Gerrit oorspronkelijk verantwoordelijk voor de examens en later voor de kwalificatiestructuur. Ook was hij regelmatig betrokken bij het schrijven van vakboeken, leermiddelen en artikelen voor de vakpers.