Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (06/05)

OOSTERHOUT NB, 6 juli 2005

Politie ontmantelt wietplantage

WAALWIJK De politie ontmantelde op dinsdagmiddag 5 juli een hennepkwekerij op de Industrieweg. De politie vond in vier verschillende ruimten hennepkwekerijen. In totaal zijn daar circa 3.000 hennepplanten aangetroffen. De politie heeft de planten bemonsterd, in beslag genomen en daarna vernietigd. Verder bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. In het pand zijn geen personen aangetroffen. Er zijn op dit moment dan ook nog geen aanhoudingen verricht.

Waalwijkse vrouw op strooptocht

WAALWIJK: De politie arresteerde dinsdag 5 juli een 18-jarige vrouw uit Waalwijk op verdenking van winkeldiefstal. Ze werden rond 16.30 uur op heterdaad betrapt in winkelcentrum De Els toen ze een paar schoenen ( 22,95) wilde meenemen. Ze had een tas met daarin nog andere buit. De politie vond in haar tas onder andere: cosmetica, ondergoed, bikini, slippers, agenda. De verdachte vertelde tijdens het verhoor, dat ze in verschillende winkels de diefstallen had gepleegd. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

43 snelheidsovertreders op de bon

GILZE EN RIJEN: Bij snelheidscontroles in Gilze en Rijen kregen 43 snelheidsovertreders een bekeuring. De politie controleerde op Klein Zwitserland in Gilze en op de Hannie Schaftlaan in Rijen de snelheid van circa 130 passerende voertuigen. Daarvan reden er 43 sneller dan toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 84 km per uur (binnen de bebouwde kom). De controle vond plaats op dinsdagmiddag 5 juli 2005.

Politie neemt rijbewijs af van dronken automobilist

KAATSHEUVEL: Op dinsdagavond 5 juli op 21.45 uur nam politie het rijbewijs in van een dronken automobilist. Omstanders op de Nieuwe Markt wezen surveillerende agenten erop dat ze de stomdronken man achter het stuur hadden zien stappen. Uit een blaastest bleek dat de 50-jarige bestuurder, afkomstig uit Sprang-Capelle, inderdaad alcohol had gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 740 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op en vorderen zijn rijbewijs in. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 6 uur opgelegd. De verdachte is om 02.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Agenten arresteren man op verdenking van bedreiging

OOSTERHOUT: Woensdagmiddag 6 juli deed een 40-jarige inwoonster van Oosterhout aangifte van bedreiging, gepleegd door haar 42 jarige man. Een echtscheidingprocedure was aanleiding voor de ruzie. De vrouw meldde dat zij in het verleden herhaaldelijk door haar man mishandeld was. Op grond van de bedreiging is de man door de politie aangehouden en ingesloten.

Amokmaker op de bon

WERKENDAM: Bewoners van de Loonsweer waarschuwden in de nacht van dinsdag 5 juli op woensdag 6 juli omstreeks 00.30 uur de politie. Dit nadat een onbekende man een ruit van een voordeur van een woning in die straat had vernield. De politie hield op aanwijzing van omwonenden een 26-jarige man uit Breda aan. Hij gedroeg zich tijdens de aanhouding recalcitrant en was zeer luidruchtig. De man verklaarde op bezoek te willen bij de bewoners van het pand. Hij vernielde de ruit van de voordeur toen er niet werd gereageerd op aanbellen. De bewuste bewoners wilden geen aangifte van vernieling doen. Wel kreeg de man bekeuringen voor openbare dronkenschap, niet voldoen aan de legitimatieplicht en overlast veroorzaken voor omwonenden.

Politie neemt bromfiets in beslag voor technisch onderzoek

SPRANG-CAPELLE: Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van dinsdag 5 juli op woensdag 6 juli omstreeks 00.30 uur op de Tilburgseweg een man op een bromfiets. De man, een 20-jarige Waalwijker, reed zonder licht en droeg geen helm. Bovendien bleek de bromfiets waarop hij reed niet verzekerd te zijn en voerde hij verkeerde platen (oranje in plaats van geel). Ook bleek de bromfiets technisch niet in orde. Het vervoermiddel is voor nader technisch onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Onenigheid in het verkeer ontaardt in vechtpartij

RIJEN: Woensdag 6 juli omstreeks 08.30 uur gingen op een schoolplein in de Monseigneur Ariensstraat twee mannen met elkaar op de vuist. De twee, een 50-jarige man uit Rijen en een 47-jarige man uit Rijen, hadden kort daarvoor onenigheid gehad in het verkeer. De 50-jarige man uit Rijen stond in zijn auto op het fietspad op de kruising van de Van Duivenvoordestraat en de Nassaulaan, toen er een fietser, de 47-jarige man uit Rijen, aankwam. De automobilist moest de fietser voorrang verlenen, maar blokkeerde het fietspad en kon niet achteruit, omdat er volgens hem autos achter hem stonden. Volgens de automobilist schopte de fietser vervolgens tegen de voorkant van de auto en fietste verder. Volgens de fietser kon de automobilist wel naar achteren, maar reed hij juist naar voren, waardoor de fietser schrok en met zijn voet tegen de voorkant van de auto aan kwam. De automobilist ging achter de fietser aan om verhaal te halen en sprak hem aan op het schoolplein in de Mgr. Ariensstraat. De automobilist verklaart vervolgens dat hij door de fietser werd geslagen, terwijl de fietser zegt dat juist hij werd aangevallen en dat hij zich alleen maar heeft verdedigd. Beide mannen raakten op het schoolplein slaags met elkaar en moesten door omstanders van elkaar worden gescheiden. Beide mannen hebben aangifte van mishandeling tegen elkaar gedaan.

Auteur: Jeroen Steenmeijer