Gemeente Heemstede


Provinciënwijk

Komend jaar gaat de projectgroep Provinciënwijk hard werken aan een plan voor de Provinciënwijk (wijkplan). In een wijkplan wordt aangegeven welke maatregelen op korte en lange termijn nodig zijn om te zorgen dat de wijk ook in de toekomst leefbaar blijft. Daarbij worden verschillende aspecten in hun onderlinge samenhang bekeken. Zodat er uiteindelijk niet alleen maatregelen genomen kunnen worden op het gebied van woningen (bijvoorbeeld: verbeteren, verkopen, nieuwbouw), maar dat ook gelet wordt op sociale aspecten. Er is een projectgroep in het leven geroepen die feitelijk het plan gaat maken. In deze projectgroep zitten leden van de projectcommissie en de vereniging Behoud Provinciënwijk een vertegenwoordiger van de gemeente Heemstede en medewerkers van Elan Wonen.

Website voor de Provinciënwijk
De projectgroep die zich bezig houdt met de planontwikkeling voor het middengebied van de Provinciënwijk heeft een website gemaakt voor de bewoners van de Provinciënwijk, maar ook voor alle belangstellenden die de Provinciënwijk een warm hart toedragen. Op de site is informatie te vinden over de voortgang van het project, over de bewonersavonden en vindt u informatie over de projectgroep en haar leden.
Het belangrijkste is dat de bewoners kunnen lezen over hun rol in het hele proces. De bewoners hebben zo de mogelijkheid direct te reageren en mee te denken over het project. Op de site kunt u reageren op zaken en vragen stellen aan de projectgroep.
De website is te vinden op www.provincienwijk.nl

Provincienwijk