KNHS


Geslaagde bijeenkomst Grand Prix juryleden 6/7/2005

Dinsdagavond 5 juli brachten een 20-tal aankomend juryleden een bezoek aan Dressuurstal Van Baalen. Internationaal Grand Prix jurylid de heer Wim Ernes heeft het initiatief genomen om met een groep aankomend Grand Prix juryleden drie topstallen in Nederland te bezoeken en daar met elkaar dus jury, trainers en ruiters te praten over het dressuurrijden op het allerhoogste niveau. De groep bracht eerder een bezoek aan Academy Bartels en zal binnenkort nog een bezoek brengen aan Stal van Grunsven.

Deze avond waren de leden dus te gast in Brakel bij DVB. Na het welkomstwoord door Coby van Baalen kwam als eerste de Duitse amazone Christine Traurig met More Magic in de baan. De trainer van Coby en Marlies van Baalen en ook van Christine Traurig, Johann Hinnemann was ook in Brakel en hij liet zijn leerlingen diverse Grand Prix oefeningen doorrijden. Bij More Magic stonden de draf- en galopappuyementen centraal. De presentatie was in handen van de GP-juryleden mevrouw Els Mouw en de heer Eddy de Wolff-van Westenrode. Een veel gestelde vraag aan de toekomstig juryleden was welk cijfer ze voor een oefening zouden geven en natuurlijk waarom.

Na Christine kwam Coby in de baan met BMC Pasternak DVB. Hoofdthema bij deze combinatie was het rijden van pirouetten. Trainer Johann Hinnemann liet Coby met Pasternak eerst een aantal maal terug verzamelen naar een galop die normaal ook voor de inzet van een pirouette wordt gevraagd. De pirouette werd echter niet ingezet. Later toen Coby wel een aantal pirouetten maakte roemde de juryleden de voorbereiding en ook de daadwerkelijke uitvoering.

Bart Bax reed met Krawall de changementen door. Ook hij traint bij Johann Hinnemann in Voerde. Bart reed met Krawall diverse mooie changementen van om de vier passen tot om de pas. Coby reed na de pauze de KWPN-hengst BMC Kigali en liet samen met Johann zien hoe er getraind wordt op de piaffe en passage.

Als allerlaatse kwam Marlies van Baalen met Laurentianer in de baan. Zij reed een kür op muziek op Grand Prix niveau, te weten de oude kur van Blom's Idocus. Alle juryleden beoordeelden de kur en na afloop werd elk onderdeel punt voor punt besproken. Kortom het was een zeer bijzondere en leerzame avond voor zowel jury, trainer als ruiter!

Bron: www.dressuurstalvanbaalen.nl