Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 6 juli 2005

Politie waarschuwt nogmaals voor levensgevaarlijke reageerbuisjes

BREDA: De politie in de regio Midden en West Brabant heeft haar medewerkers nogmaals geattendeerd op de vermissing van een paar duizend reageerbuisjes met een levensgevaarlijke inhoud van dichloorethaan en dichloormethaan. Op woensdag 22 juni werd in Zevenbergschen Hoek een gestolen vrachtwagen aangetroffen. Na onderzoek bleek dat een deel van de lading, bestaande uit een groot aantal reageerbuisjes met het genoemde mengsel, vermoedelijk door de dieven is meegenomen. Enkele dagen later werd op een locatie in de politieregio Rotterdam Rijnmond een deel van de reageerbuisjes in de verpakking terug gevonden. Uit onderzoek is echter gebleken dat, in tegenstelling tot wat verschillende media hierover gemeld hebben, nog lang niet alle buisjes zijn terug gevonden. Omdat niet kan worden uitgesloten dat de dozen, waarin de reageerbuisjes zich bevinden, alsnog ergens door de daders zullen worden achtergelaten, herhaalt de politie haar waarschuwingen aan haar medewerkers en de eventuele vinder.
Wanneer u een of meerdere reageerbuisjes aantreft, wordt u dringend geadviseerd uit de buurt te blijven en direct contact op te nemen met de politie in uw woonplaats. Wanneer u onverhoopt in aanraking komt met de vloeistof, die zich in het buisje bevindt, dient u direct contact op te nemen met uw huisarts of naar het ziekenhuis te gaan.

Politie deelt 28 bekeuringen uit tijdens bromfietscontrole

BREDA: De politie hield op dinsdag 5 juli een bromfietscontrole in de omgeving van de Lunetstraat en de Westerhagelaan. Hierbij werden 30 bromfietsen gecontroleerd, hiervan voldeden er 20 niet aan de wettelijke normen. In totaal zijn er 28 bekeuringen uitgedeeld. 9 bekeuringen werden uitgedeeld wegens het overschrijden van de wettelijke constructiesnelheid, 1 persoon werd bekeurd wegens het rijden op de rijbaan met een snorfiets, 2 bromfietsers hadden geen bromfietscertificaat, 2 bestuurders hadden geen geldig legitimatiebewijs bij zich, er werden 6 verbalen uitgereikt wegens het niet dragen van een helm, 2 bromfietsers reden niet op de rijbaan en er werd 1 bekeuring uitgereikt voor respectievelijk een te gladde band, onjuiste kleur verlichting, geen deugdelijke reminrichting, geen geldige verzekering en het missen van de verplichte gele/oranje plaatjes op het voertuig. Verder kreeg 1 bestuurder een bekeuring omdat hij nog geen 16 jaar was. Ook werd en een bromfiets ingenomen omdat deze onverzekerd was. Na inname bleek het voertuig gestolen te zijn. De politie doet verder onderzoek naar deze diefstal.

Bedrijfsinbraak aan de Konijnenberg

BREDA: De politie kreeg op 5 juli rond 22.00 uur melding van een inbraak in een autobedrijf aan de Konijnenberg. Ter plaatse hadden de daders het hek dat toegang gaf tot het bedrijfsterrein vernield en zich via een zijdeur toegang verschaft tot het pand. Binnen is de bedrijfsruimte doorzocht en zijn verschillende deuren opengebroken. Ook is er een auto vernield. Voor zover tot op heden bekend zijn er alleen een aantal navigatiesystemen ontvreemd. De politie zal aangifte van de gedupeerde opnemen en stelt een onderzoek in.

Bedrijfscontrole aan de Speelhuislaan

BREDA: De politie heeft op dinsdag 5 juli in samenwerking met de UWV, de arbeidsinspectie en de sociale recherche een bedrijfscontrole gehouden aan de Speelhuislaan. Hierbij werden 40 mensen gecontroleerd. Er zijn twee aanhoudingen verricht, een 34-jarige man en een 49-jarige man, beide uit Breda, werkten bij het bedrijf en genoten tegelijkertijd een uitkering. Ook zijn er drie aanhoudingen verricht wegens illegaal verblijf in Nederland. De drie mannen van 30 jaar, 32 jaar en 35 jaar, verblijfplaats onbekend, zijn overgebracht naar een verblijf voor illegale vreemdelingen. Er werden twee proces-verbalen uitgeschreven wegens het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs op de werkplek. Tijdens de controle probeerde één werknemer de benen te nemen. Hij is teruggehaald door de politie en alsnog gecontroleerd. De werkgever krijgt van de arbeidsinspectie boetes voor het tewerkstellen van illegale vreemdelingen en uitkeringsgerechtigden.

Politie controleert op snelheid

ZUNDERT/LANGEWEG: De politie hield op 5 juli een drietal snelheidscontroles in genoemde plaatsen. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur werd er gecontroleerd op de Zuiddijk te Langeweg. Er werden 67 automobilisten gecontroleerd. Hiervan waren er 32 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u.
Tussen 13.00 uur en 14.45 uur werd er gecontroleerd op de Wernhoutseweg te Zundert. Hier werden 725 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 28 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 90 km/u. Van 14.55 uur tot 15.25 uur werd er gecontroleerd op de Wernhoutseweg te Zundert. Hier werd de snelheid van 88 passanten gemeten, 8 bestuurders waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u. De overtreders kunnen een bekeuring tegemoet zien.

Agenten houden man zonder verblijfsvergunning aan

BREDA: Agenten merkten dinsdag 5 juli tijdens de surveillance een man op die vuilnisbakken aan de kant van de Nieuwe Leuvenaarstraat doorzocht. Nadat naar de identiteit van de man was gevraagd, bleek hij illegaal in Nederland te zijn. Hierop is de man omstreeks 20.30 uur aangehouden en is daarna overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

4 fietsers gewond na aanrijding met paard

ULVENHOUT: De politie kreeg op dinsdag 5 juli even na 21.00 uur een melding van een ongeval waarbij een paard en vier fietsers betrokken waren. Een ruiter reed op het paard over de Royaaldreef toen er een tiental wielrenners voorbij kwamen. Het paard schrok van de fietsers en keerde plotseling. Hierdoor kwamen vier fietsers ten val. Drie van de fietsers waren gewond. Het gaat om een 47-jarige man uit Terheijden, een 57-jarige man uit Breda en een 44-jarige man uit Breda. Zij zijn alle drie naar het Amphia ziekenhuis locatie Molengracht gebracht voor behandeling aan hun verwondingen. Het vierde slachtoffer, een 37-jarige man uit Breda is ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. De fietsen zijn alle vier vernield door de val. De ruiter en het paard kwamen met de schrik vrij.

Politie houdt man aan wegens rijden onder invloed

ZEVENBERGEN: Op 6 juli hield de politie omstreeks 00.30 uur een 47-jarige inwoner van Zevenbergen aan wegens rijden onder invloed. De man probeerde aan de aandacht van de surveillerende agenten te ontsnappen door snel af te slaan. Dit viel de agenten echter op en de man werd staande gehouden. Na een blaastest te hebben afgenomen bleek dat de man teveel gedronken had. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitkomst hiervan was 740 ug/l, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l bedraagt. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Hierna werd hij omstreeks 01.45 uur weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na vechtpartij in Vismarktstraat

BREDA: Op woensdag 6 juli kreeg de politie omstreeks 1.45 uur melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Vismarktstraat. Beveiligingsbeambten van deze gelegenheid weigerden drie mannen de toegang. Hierdoor ontstond er een vechtpartij. De politie werd gebeld en agenten hebben ingegrepen. Een 52-jarige man is aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie heeft drie aangiften opgenomen wegens mishandeling. Een 24-jarige man uit Etten-Leur had tijdens de vechtpartij kneuzingen, zwellingen en blauwe plekken opgelopen. Hij is hiervoor behandeld in het Amphia ziekenhuis. De man deed aangifte tegen de verdachte. Een 23-jarige man uit Ede deed ook aangifte. Hij liep letsel aan het gelaat en zijn knie op tijdens de ruzie. De laatste aangever, een 22-jarige man uit Borculo deed ook aangifte wegens poging tot zware mishandeling. Hij liep verwondingen aan zijn hoofd op. De verdachte Bredanaar is even na 02.00 uur aangehouden en is in de loop van de middag nadat hij een verklaring had afgelegd heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

Bewoners houden inbreker aan

BREDA: In de ochtend van woensdag 6 juli werd er ingebroken aan de Minnemansakker. De bewoners van een pand aan deze straat werden wakker van glasgerinkel en gingen kijken war er aan de hand was. Beneden bleek de ruit van een achterdeur te zijn ingegooid. In de buurt keken de bewoners of ze iemand zagen. Op aanwijzing van buurtbewoners hebben zij vervolgens de vermoedelijke inbreker aangehouden. Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Breda. Een getuige had gezien dat de vrouw een steen door de ruit van de betreffende woning gooide en er even later vandoor ging. Ze is om 07.50 uur aangehouden door de politie en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak verder.

Kettingbotsing op de A16

BREDA: De politie kreeg op woensdag 6 juli om 08.00 uur een melding van een ongeval op de A16. Op deze weg, in de richting van Antwerpen wilde een 44-jarige man uit Son invoegen op de linkerrijstrook. Toen hij van rijbaan verwisselde ontstond er een kettingbotsing waarbij 6 autos betrokken waren. De 44-jairge bestuurder van de tweede auto in de botsing, een inwoner van Uithoren heeft licht letsel aan zijn knie als gevolg van het ongeluk. In de derde auto zat een 34-jarige man uit Amersfoort. Hij bleef ongedeerd. De vierde auto, een bestelbus met als bestuurder een 39-jarige bewoner van Aalst is overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. Hij had geen zware verwondingen, maar wel licht letsel aan zijn hand, rug en nek. De laatste auto werd bestuurd door een 25-jarige man uit Antwerpen. Hij bleef ongedeerd. De precieze toedracht van het ongeluk is tot op heden niet duidelijk.

Autos ontvreemd bij woninginbraak

ETTEN-LEUR: In de ochtend van woensdag 6 juli is er ingebroken in een woning aan de Tolhuislaan. Aan de voorkant van de woning zijn gaatjes geboord in het raam en zo is het raam geopend. De inbrekers zijn binnengetreden en hebben een handtas met hierin een onder andere een paspoort en diverse bankpasjes, een digitale camera en een gsm meegenomen. Ook werden er twee sleutelbossen meegenomen. Nadat het huis was doorzocht hebben de dieven twee autos van de bewoners meegenomen. Het gaat om een Volkswagen Caddy in de kleur rood met kenteken 66-VN-GN en een grijze Audi A4 Avant met kenteken 94-PN-LR. De aangifte van de bewoners is opgenomen en de voertuigen zijn internationaal als vermist gesignaleerd.

Woninginbreker aangehouden door getuige

BREDA: De politie kreeg op woensdagmiddag melding van een woninginbraak aan de Boschstraat. Een familielid van de bewoner van het pand wilde het pand binnengaan toen hij een man naar buiten zag komen met de handtas van een familielid. De 25-jarige inwoner van Rotterdam heeft de man toen aangesproken en aangehouden. De dief was vermoedelijk door een niet afgesloten achterdeur het huis binnengeglipt. De politie arresteerde de 36-jarige man uit Breda en heeft hem ingesloten.

Bromfietsster (16) gewond na aanrijding

BREDA: Een 16-jarige jongedame uit Breda heeft woensdagmiddag kort voor 14.30 uur ernstig beenletsel opgelopen bij een aanrijding. Het meisje reed met haar bromfiets op het fietspad in de Meidoornstraat in de richting van het Westerpark. Een 61-jarige Bredase automobilist, die vanuit de Pijnboomstraat kwam, verleende haar abusievelijk geen voorrang. Het meisje is per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis (locatie Molengracht).

Auteur: Manon Ostendorf