--------------------------------------------------------------------------
     Samenwerking tussen Telindus Nederland en Artilium op gebied van     
                         telecommunicatiediensten                         
--------------------------------------------------------------------------

Beheer van virtuele netwerkoperators eenvoudiger, meer mogelijkheden voor differentiatie en meer diensten Brugge, 05/07/2005

Artilium is met Telindus Nederland, een netwerkintegrator, een samenwerkingsverband aangegaan. Artilium biedt een totaaloplossing die virtuele operators (organisaties zonder eigen telecomnetwerk) in staat stelt nieuwe diensten te ontwikkelen en deze op een flexibele manier te implementeren en te beheren. Zij kunnen op zeer korte tijd bestaande diensten op de specifieke behoeften van individuele klanten afstemmen en snel nieuwe diensten ontwikkelen en aanbieden. Bovendien kunnen resellers via internet hun eigen klanten beheren.

Met het Shared Service Delivery Platform richten beide partners zich vooral op (virtuele) telecomoperators, voor zowel de vaste als de mobiele communicatie. Even belangrijk zijn de ISP's die naast de internetdiensten ook hun netwerk willen opwaarderen voor voicediensten voor zowel de zakelijk als de particuliere markt. Het platform, met zijn unieke 'Technology Enablers' creëert voor (virtuele) operators en ISP's een betekenisvolle meerwaarde. Via community-marketing of multi-branding kunnen ze nichemarkten bereiken en hierop hun diensten afstemmen. Vooral de mogelijkheid van 'gepersonaliseerde' diensten voor vaste en mobiele telefonie gecombineerd met een geoptimaliseerde provisionering en een korte implementatietijd zijn de ingrediënten die bijdragen aan het succes van de (virtuele) operator of ISP. Uiteindelijk wil een (virtuele) operator of ISP zoveel mogelijk klanten aantrekken, deze behouden en de gemiddelde waarde per gebruiker optrekken. Dit resulteert dan ook in een optimale klanttevredenheid.

Met Telindus heeft Artilium in Nederland de perfecte partner/integrator die met zijn softswitchaanbod gecombineerd met het Artilium platform een complete transparante omgeving creëert onafhankelijk van de onderliggende technologie. Daarenboven maakt de bovenliggende applicatielaag het mogelijk vaste, mobiele en datadiensten aan te bieden als één pakket.

"De telecommarkt is bijzonder competitief en het is voor operators dan ook steeds belangrijker om nieuwe klanten aan te trekken," aldus Luc Verlinde, Managing Director van Artilium. "Met ons platform kunnen operators, hun vaste of mobiele netwerk beschikbaar maken voor resellers of mobiele virtuele netwerkoperators, waardoor deze snel innovatieve diensten kunnen ontwikkelen voor specifieke communities of klantengroepen. Hierdoor hebben de netwerkoperators toegang tot doelgroepen die ze anders niet kunnen of moeilijk bereiken. Daarnaast kunnen de ISP's hun aanbod uitbreiden en zich verder differentiëren door voicediensten aan te bieden."

"Het wordt steeds belangrijker voor telecombedrijven om zich te differentiëren en om het verloop van klanten te minimaliseren," aldus Gaby Lips, managing director van Telindus Nederland. "Artilium is momenteel de enige oplossing waarmee operators doelgroepen via derde partijen kunnen aanspreken. Omdat zij diensten kunnen ontwikkelen die exact zijn afgestemd op de specifieke behoeften van hun klanten, vergroten ze niet alleen hun klantenbestand, maar ook de binding met hun klanten."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Artilium
Artilium (www.artilium.com) levert software, advies en diensten waarmee aanbieders van elektronische communicatie hun commerciële processen beter kunnen beheren en hun dienstenaanbod uit kunnen breiden. Artilium positioneert zich hiermee in de opkomende markt van de 'Shared Service Delivery Platforms'. Het bedrijf is in 2002 ontstaan uit een afsplitsing van IP Globalnet. Als zelfstandig bedrijf draagt het 15 jaar ervaring en 50 manjaren ontwikkeling met zich mee. Samen met zijn partners heeft Artilium al 50 installaties in 11 landen.
De grote kracht van het bedrijf schuilt in de krachtige, open technologie en de grondige kennis van de technische infrastructuur en processen van telecombedrijven. Artilium bouwt op en rond bestaande omgevingen oplossingen waarmee telecombedrijven hun bestaande omgeving optimaal kunnen benutten en beheersen. Op die manier krijgen ze weer controle over de commerciële processen, kunnen ze overbodige kosten vermijden, en omzet en winst maximaliseren.
Over Telindus
Telindus Group NV (Euronext Brussel: TEL) is een internationaal ICT-bedrijf dat netwerkgebaseerde oplossingen levert aan de zakelijke markt en de publieke sector. Als partner voorziet Telindus voorziet deze sectoren van veilige multimedianetwerken, ondersteund met management- en supportdiensten. Telindus heeft meer dan 30 jaar ICT-ervaring en investeert veel in kennis om moderne telecommunicatienetwerken gedurende de complete levenscyclus te ondersteunen. Telindus is gespecialiseerd in het aanbieden van hoogwaardige consultancy-, integratie- en managementdiensten op gebieden als netwerkconvergentie (multimedia), videosurveillance, geïntegreerde beveiliging, mobiliteitsoplossingen en netwerktoegang.
Telindus behaalde in 2004 een omzet van 532 miljoen euro. Telindus is met een internationaal team van 2.200 werknemers aanwezig in 14 landen, waaronder landen in West-Europa, Hongarije, Israël, China en Thailand. Telindus' klantenlijst en strategische partnerships met vooraanstaande hardwareleveranciers bieden een solide basis aan ondernemingen, telecombedrijven en overheidsinstellingen die op zoek zijn naar netwerk ICT-oplossingen.Het hoofdkantoor van Telindus is gevestigd in België. http://www.telindus.nl
Journalisten
Claudia Mairböck
NewsEngine PR
t: 020 567 2170
e: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Telindus
Karin van Ieperen
Marketing Manager
t: 030 247 7542
e: karin.vanieperen@telindus.nl
Ref.:ART0005-379742