Gemeente Roermond

Gemeente zoekt ideeën voor verbeteren parkeren Roermond

De gemeente Roermond is op zoek naar creatieve ideeën en suggesties van inwoners, ondernemers en bezoekers om het parkeren in Roermond te verbeteren. Reacties kunnen zowel naar de gemeente als naar bureau Haskoning uit Nijmegen worden gezonden (zie gegevens onderaan). Dit bureau heeft van de gemeente de opdracht gekregen haar te begeleiden in het herijken van het parkeerbeleid en in het actualiseren van het al bestaande parkeerplan. Dit parkeerplan dateert uit 1996, toen de parkeerbeleids-nota 'Parking our business' door de gemeenteraad werd vastgesteld. In 2001 is deze nota geëvalueerd en op onderdelen bijgesteld.

Inmiddels zijn er vanaf 2000 een groot aantal nieuwe ontwikkelingen van invloed geweest op de parkeersituatie in Roermond. Zo is onder andere het Designer Outlet Center geopend, is de parkeer-garage Roercenter gerealiseerd, werd de Markt autoluw gemaakt en is het parkeervergunningensysteem aangepast. Deze ontwikkelingen zijn, samen met landelijke ontwikkelingen zoals de stijging van het autobezit, aanleiding geweest om het huidige parkeerbeleid nog eens goed tegen het licht te houden en daar waar nodig aan te passen.

Uitgangspunten voor de actualisering zijn de bestaande door de gemeenteraad vastgestelde beleids-plannen op het gebied van parkeren: 'Parking our business' (1996), 'Beleidsnota Verkeers- en Vervoers-plan Roermond' (2001), de evaluatie van 'Parking our business' (2001) en 'Parkeervergunningen-systeem' (2004). De actualisering blijft beperkt tot het parkeren van motorvoertuigen. Voor het parkeren van (brom-)fietsen is een beleidsplan in voorbereiding.

Er dient een breed maatschappelijk draagvlak te zijn voor het nieuwe parkeerplan. Daarom wordt u in de gelegenheid gesteld ideeën en suggesties aan te reiken. Uw reactie kunt u sturen naar:
* Gemeente Roermond, t.a.v. de heer G. Rutten, Postbus 900, 6040 AX Roermond. Per e-mail: rutten.g@roermond.nl.
* n.ooms@royalhaskoning.com.

Publicatiedatum: 06.07.2005 Bijgewerkt: 06.07.2005