KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

7-7-2005

470 zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout opgenomen in de Kernploeg

De Kernploeg van het Watersportverbond is vandaag uitgebreid met de 470 zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout.

Marcelien de Koning, geboren 10 mei 1978 en Lobke Berkhout, geboren 11 november 1980 vormen al sinds 2001 een hecht team. De van oorsprong Noord-Hollandse dames werden in 2002 Nederlands Kampioen in de olympische 470 klasse. In 2003 wonnen zij de SPA Regatta en tijdens de Athens Eurolymp week in 2004 werden zij tweede. Dit jaar behaalden de dames een bronzen medaille tijdens de Holland Regatta (voorheen SPA Regatta) en werden zij vijfde op het EK in Polen.

Op basis van de goede resultaten dit jaar tijdens de Holland Regatta en het Europese Kampioenschap en hun serieuze en professioneel opgezette trainingsprogramma
zijn Marcelien en Lobke opgenomen in de kernploeg van het
Watersportverbond.

Voor Marcelien en Lobke betekent de opname in de Kernploeg dat zij meer financiële ondersteuning krijgen, dat zij gebruik mogen maken van het materiaal dat het Watersportverbond ter beschikking stelt en dat zij coaching van het Watersportverbond ontvangen.

Op dit moment bereiden de dames zich voor op het komende WK dat van 20 t/m 29 augustus plaats vindt in St. Fransisco (USA).

Met de opname van Marcelien de Koning en Lobke Berkhout in de
Kernploeg ziet de ploeg er als volgt uit:

470 dames Marcelien de Koning / Lobke Berkhout
470 heren Sven Coster / Kalle Coster
Neil Pryde RS:X Joeri van Dijk
Tornado Mitch Booth / Herbert Dercksen
Yngling Marije Faber / Floortje Hendriksen / Janneke Hin / Petronella de Jong
Mandy Mulder / Annelies Thies / Brechtje van de Werf / Klaartje Zuiderbaan

E-mailadres:femke.vanstraten@watersportverbond.nl