Saxion Hogescholen
BR>

wo 06 juli 2005

Saxion Hogescholen verzorgt onderwijs voor brandweer en rampenbestrijding

De Saxion Hogescholen en het Nederlands Instituut van Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) gevestigd te Arnhem, gaan in de toekomst nauw samenwerken. Hiertoe is onlangs door mr. drs. C. Boom, voorzitter Raad van Bestuur Saxion Hogescholen en ing. W. Papperse, directeur Nibra, een convenant ondertekend.

Het doel van het convenant tussen Saxion en het Nibra is nauwe samenwerking op het gebied van kenniscirculatie, waaronder het uitvoeren van onderwijs.

Docenten van Saxion Hogescholen worden in de toekomst nauw betrokken bij de ontwikkeling en de uitvoering van de gecertificeerde hbo managementleergangen van de brandweeropleidingen. Het betreft de leergangen 'Operationeel Manager', 'Tactisch Manager' en 'Adviseur beleid en bestuur'.

Het Nibra is het kennisinstituut voor de brandweer en rampenbestrijding dat onderzoek uitvoert, opleidingen en oefeningen verzorgt en informatie levert. Het Nibra richt zich daarbij op brandweerorganisaties, politie, geneeskundige
hulpverleningsorganisaties, gemeenten, provincies, ministeries en bedrijven.

Saxion Hogescholen verzorgt de hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK).De opleiding IVK is opgebouwd rond de thema's, jeugdzorg, ruimtelijke ordening en veiligheid, burger en beleid, onderneming en veiligheid, gemeenschappelijke veiligheid en rampenbestrijding. Het onderwijs is praktijkgericht en in de dagelijkse praktijk herkenbaar gemaakt. De opleiding wordt zowel in voltijd als in deeltijd aangeboden.


-------------------------------------------- EINDE PERSBERICHT-----------------------------------------