Airspray

PERSBERICHT www.airspray.net Alkmaar, 6 juli 2005

Airspray breidt productielocaties uit

Airspray heeft besloten haar productielocaties in zowel Nederland als Amerika uit te breiden als gevolg van de voortdurende sterke vraag naar haar producten. Airspray heeft een sterk orderboek. Door de uitbreiding van de productielocaties wordt voorkomen dat de looptijd van de orders verder oploopt.
Airspray heeft een contract getekend voor de huur van een tweede locatie in de buurt van haar hoofdvestiging in Alkmaar. Deze locatie is per direct beschikbaar en zal in de komende weken in gebruik worden genomen. Op deze locatie zal assemblage plaats gaan vinden. De beide fabrieken in Nederland blijven alle preparts oftewel halffabrikaten voor de wereldwijde assemblage van de dispensers produceren. Door op twee locaties te produceren, wordt een betere risicospreiding verkregen. De nieuwe fabriek biedt ruimte voor verhoogde productie en meer capaciteit. Daarnaast geeft het de mogelijkheid voor het opslaan van de halffabrikaten en onderdelen. Deze werden tot op heden voor een groot deel bij derden opgeslagen. Tevens ontstaat er ruimte om de machinebouw activiteiten verder uit te breiden.
Ook in Amerika, waar al bijna de helft van de wereldwijde eindassemblage plaatsvindt, is er een huurovereenkomst aangegaan om de capaciteit ook daar te vergroten. Deze extra ruimte komt in het komende halfjaar beschikbaar. Hiermee wordt de natuurlijke hedge vergroot, waarmee Airspray verder wordt beschermd tegen mogelijke schommelingen van de dollar.

1 / 2

Profiel Airspray
Airspray is een vooraanstaande fabrikant van innovatieve dispensers met een hoge toegevoegde waarde. Airspray is marktleider op het gebied van mechanische instant schuimdispensers. Als leverancier aan producten van consumentenproducten levert Airspray aan vele afnemers waaronder multinationals zoals Procter & Gamble, Unilever, Colgate, L Oréal, Henkel-Schwarzkopf en Johnson & Johnson. Er werken momenteel meer dan 121 mensen bij Airspray. Airspray is een technology-driven onderneming. In haar 21-jarig bestaan heeft Airspray expertise opgebouwd in R&D en in het in massaproductie brengen en wereldwijd vermarkten van innovatieve dispensers. Airspray heeft op dit moment vier typen dispensers, die alle zonder drijfgassen werken.
Airspray is genoteerd aan EuroNext Amsterdam sinds mei 1998. In de Verenigde Staten worden er aandelen over- the-counter ( AYAKY ) verhandeld.


2 / 2



Airspray