Politie Midden- en West Brabant

Brute roofoverval op Tilburgs gezin

TILBURG, 6 juli 2005

Brute roofoverval op Tilburgs gezin

TILBURG: Op dinsdagavond 5 juli 2005 is een Tilburgs gezin slachtoffer geworden van een brute roofoverval in hun woning. De politie kreeg rond 21.45 uur de melding van het delict, dat gepleegd was in de Treubstraat.

Kort tevoren waren een aantal personen de woning binnengedrongen. Het is nog onbekend om hoeveel daders het precies gaat. De daders knevelden de beide ouders. De kinderen van het gezin lagen op dat moment boven in de woning te slapen. Zij hebben vermoedelijk van de overval zelf niets gemerkt. De overvallers zijn er vervolgens met een nog onbekende buit vandoor gegaan.

De politie sloot direct de omgeving van de woning af om op die manier achtergebleven sporen te kunnen veilig stellen. Personeel van de unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant stelt momenteel een uitgebreid sporenonderzoek in.

Bij de overval is niemand fysiek gewond geraakt. Voor het vrouwelijke slachtoffer is een ambulance gewaarschuwd. Zij was erg overstuur, maar hoefde niet met de ambulance mee naar het ziekenhuis.

De politie richt zich op dit moment eerst op de opvang van het slachtoffers, om vervolgens duidelijkheid te kunnen krijgen over wat er nu exact gebeurd is. Verder is een buurtonderzoek opgestart.

Auteur: Jeroen Steenmeijer