Gemeente Nijmegen

Dijk vrij voor fietser, wandelaar en skeeler

Nijmegen gaat deze zomer de Oosterhoutsedijk afsluiten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Vanaf volgend jaar worden ook de Bemmelsedijk en de Ooysedijk in de weekeinden autovrij. Daarmee krijgen fietsers, skaters en wandelaars meer ruimte om veilig en ongestoord van de omgeving te genieten. Bewoners en ondernemers aan deze dijken kunnen hun pand wel steeds per auto bereiken.

De Oosterhoutsedijk is vanaf 30 juli acht weekenden lang afgesloten. Dat gebeurt op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur. De afsluitingen komen net ten oosten van Zaligestraat en Groenestraat. Bewoners en ondernemers van deze dijk kunnen hun pand wel met de auto bereiken via deze dijk.

In 2006 komen ook de Bemmelsedijk en Ooysedijk aan de beurt. Van april tot en met september worden de volgende dijken in de weekeinden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer:

· de Bemmelsedijk ten oosten van de aansluiting van de afrit van de Waalbrug;

· Op de Ooysedijk ten noordoosten van de aansluiting Vlietberg en vlak bij de Ooysedijk in de Dijkgraaf van Wijkweg en de Persingensestraat om sluipverkeer te voorkomen.

Door de afsluitingen moeten sommige aanwonenden in de weekenden omrijden. De plaats van de afsluitingen is zo gekozen dat dit beperkt blijft. Er zijn alleen afsluitingen in de periode waarin veel fietsers, wandelaars en skeelers gebruik maken van deze dijken. De gemeenteraad heeft hiertoe eerder besloten. Over afsluitingen in de Oosterhoutsedijk is in het verleden met betrokkenen gesproken. Met bewoners en ondernemers van Bemmelsedijk en Ooysedijk gebeurt dat in september.