Persbericht
Den Haag, 6 juli 2005
Halder onderhandelt over de verkoop van zijn belang in FCS Control Systems aan Moog

Halder heeft een overeenkomst getekend die zou kunnen leiden tot de verkoop van zijn belang in FCS Control Systems B.V. aan de Amerikaanse beursgenoteerde onderneming Moog Inc.
FCS Control Systems (www.fcs-cs.com) ontwerpt en produceert uiterst betrouwbare elektromechanische en elektrohydraulische uitrustingen voor vlucht- en voertuigsimulatie, evenals structurele testsystemen voor de ruimtevaart- en automobielmarkt.
In 2004 realiseerde FCS Control Systems met circa 100 werknemers een omzet van 20 miljoen euro. De hoofdvestiging is gelegen op de luchthaven Schiphol. FCS Control Systems ontstond 27 jaar geleden, toen een kleine groep ingenieurs in dienst van vliegtuigfabriek Fokker een technologie ontwikkelde voor stuurkrachtsystemen die werden gebruikt in simulatoren voor vliegopleidingen. Deze systemen boden leerlingen de kans te werken met een stuurknuppel en pedalen en op die manier dezelfde sensaties te ervaren alsof ze werkelijk een vliegtuig bestuurden. In 1999 verwierven de ingenieurs hun belang in FCS via een management buy-out. In 2002 werd Halder een minderheidsaandeelhouder (25%) teneinde de intrede van FCS op aanverwante markten te ondersteunen. Alle betrokken partijen hebben besloten om, volgend op deze mededeling, geen verdere informatie te verstrekken zolang de lopende onderhandelingen niet zijn afgerond. Deze zullen naar verwachting duren tot half augustus 2005. Voor meer informatie over Moog Inc. (NYSE: MOG.A en MOG.B) verwijzen wij u naar www.moog.com
Halder maakt deel uit van GIMV, de grootste beursgenoteerde participatiemaatschappij in België met meer dan 1,2 miljard euro onder beheer. Halder richt zich op middelgrote buy-outs van rendabele industriële, diensten- en handelsondernemingen met een goede marktpositie en gunstige groeivooruitzichten. De totale omvang van een transactie kan oplopen tot 125 miljoen euro. Halder participeert onder meer in Geveke (technische groothandel en systeemintegrator), Euretco (dienstverlener voor de non-food detailhandel), Novagraaf (merkrechten en patentbescherming), ANP (persagentschap) en Bever Zwerfsport (detailhandel gespecialiseerd in buitensportartikelen). Voor meer informatie over Halder kunt u contact opnemen met: Halder Invest B.V.
Ward Bouwers (directeur)
Tel: 070 3618 618
E-mail: bouwers@halder.nl
HALDER HOLDINGS B.V. / HALDER INVEST B.V. LANGE VOORHOUT 9, 2514 EA DEN HAAG TELEFOON (070) 3 618 618, FAX (070) 3 618 616 WEBSITE: WWW.HALDER.NL, E-MAIL: INFO@HALDER.NL


---- --