Gemeente Heemstede


Stand van zaken uitbreiding Raadhuis

Voor de realisatie van het 'bouwplan Watertoren' (bouw van 215 appartementen) moet het gemeentekantoor aan de Van den Eijndekade worden gesloopt. Hierdoor is het noodzakelijk om een deel van de gemeentelijke organisatie op een andere plek te huisvesten. Besloten is om hiervoor het Raadhuis op het Raadhuisplein uit te breiden. Onderstaand de laatste stand van zaken. Raadhuis

Flexplek-concept
Recent hebben wij in HeemstedeNieuws gemeld dat de uitbreiding van het Raadhuis door de inzet van een flexwerk-concept beperkt blijft tot
1.100 m2 in plaats van de voorziene 2.900 m2. Binnen zo'n flexwerk-concept zijn namelijk minder kantoorplekken nodig dan het aantal werknemers.

Ter inzage: aangepast Programma van Eisen
Voor de uitbreiding van het Raadhuis is een Programma van Eisen (PvE) opgesteld. Dit PvE geeft richtlijnen voor de architect bij het ontwerpen van het Raadhuis. Door de gewijzigde plannen (1.100 m2 i.p.v. 2.900 m2) is het PvE hierop aangepast. Het aangepaste PvE ligt voor iedereen tijdens openingstijden in de hal van het Raadhuis ter inzage maar kunt u hieronder ook downloaden. Het PvE bestaat uit twee delen. Het functionele deel geeft de uitgangspunten weer met betrekking tot de inrichting van werkruimtes en de ruimtebehoefte. Het technische deel geeft de bouwkundige uitgangspunten weer, alsmede de eisen met betrekking de akoestiek, klimaatinstallaties, elektrische installaties enz.

* Aangepast Programma van Eisen - Functioneel deel - juli 2005
* Aangepast Programma van Eisen - Technisch deel - juli 2005

Nieuwe architect
De in eerste instantie geselecteerde architect Rau & Partners uit Amsterdam heeft de opdracht voor de realisatie van het Raadhuis aan het college van B&W teruggegeven. Zij zien af van de opdracht omdat zij geen uitdaging meer zien in het gewijzigde bouwplan om het Raadhuis in beperkte mate uit te breiden. Uit de overige in oktober 2002 geselecteerde architecten is A+D+P architecten te Amsterdam gevraagd om de begeleiding over te nemen. Dit bureau heeft meer dan 50 raadhuizen gebouwd en heeft bovendien raadhuizen met flexplekken gerealiseerd. Een zeer ervaren partij dus.
A+D+P heeft de opdracht inmiddels aanvaard. Het bureau zal voortvarend aan de slag gaan. De oorspronkelijke planning zal geen vertraging oplopen.

Ontwerp van het Raadhuis
Aan het opstellen van een voorlopig ontwerp voor het Raadhuis zal de komende weken hard worden gewerkt. In september zal dit voorlopige ontwerp worden afgestemd met de verschillende belanghebbenden. Uiteraard zal het ontwerp voor iedereen in Heemstede in te zien zijn. Wij zullen u hierover t.z.t. informeren. Op 22 december 2005 zal het definitieve ontwerp aan de gemeenteraad worden aangeboden. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de heer A. Mettes, telefoon (023) 548 56 19 of kijk bij Volg 't Beleid.