Gemeente Bolsward


woensdag 6 juli 2005

Mededelingen 6 juli 2005

Verzoek om vrijstelling
Wij maken bekend dat wij een aanvraag hebben ontvangen van D. Bakker, voor het oprichten van een vrijstaande woning op het perceel De Berchein 37. Het bouwplan is strijdig met het vigerende bestemmingsplan Uitwerkingsplan Fûgelkrite 2002, fase 3. Er kan alleen medewerking worden verleend aan de ingediende bouwaanvraag middels vrijstelling van het bestemmingsplan.

Wij zijn voornemens middels artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmings-plan en daarmee medewerking te verlenen aan het plan.

Het plan ligt met ingang van 7 juli 2005 gedurende vier weken ter inzage op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag tot vrijstelling kenbaar maken. U kunt de zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward.

Verleende bouwvergunning
Wij maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunning is verleend:

1. d.d. 29 juni 2005, voor het veranderen van de begane grond op het perceel De Dobben 1.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de bouwvergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA te Bolsward.

Nadere inlichtingen over bovenstaande vergunning kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, telefoon 578720.

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvraag om een bouwvergunning is ontvangen:

1. voor het oprichten van een vrijstaande woning op perceel De Túfein 10 (kavel 124).

Tegen aanvragen kunnen geen bezwaren worden ingediend. Dat is wel mogelijk tegen verleende bouwvergunningen.

Mandaatregeling Bolsward 2005
Wij maken bekend dat op 24 mei 2005 het college, de burgemeester en de heffings- en invorderingsambtenaar, ieder voor zover het zijn eigen bevoegdheid betreft, de Mandaatregeling Bolsward 2005 vastgesteld hebben. Onder mandaat wordt verstaan: de bevoegdheid om in naam van het bestuursorgaan besluiten te nemen. Ambtenaren mogen alleen onder voorwaarden gebruik maken van de aan hen gemandateerde bevoegdheden. Deze voorwaarden staan ook vermeld in de mandaatregeling.

De mandaatregeling ligt met ingang van heden ter inzage bij het bureau VROM van de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Afzetten straten bij overige evenementen

- In verband met div. festiviteiten is de 3e Hollandiastraat op zaterdag 16 juli 2005 afgesloten voor alle verkeer.
- In verband met een speciaal evenement in het kader van 550 jaar stadsrechten is de Jongemastraat tot en met het Marktplein (sigarenmagazijn Landskroon) afgesloten voor alle verkeer op dinsdag 12 juli a.s. tussen 18.00 en 23.00 uur. Verder is de Jongemastraat voor het stadhuis afgesloten vanaf 13.00 uur in verband met de opbouw van een podium.

Bekendmaking beschikkingen
In onderstaand overzicht staan de vergunningen vermeld die de afgelopen week door ons zijn afgegeven.
Wanneer u meent door deze beschikkingen rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning of ontheffing is verleend, worden gericht aan degene die de beschikking heeft afgegeven (burgemeester of college van burgemeester en wethouders), postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift kunt u vragen de beschikking tijdelijk ongedaan te maken. Zo'n verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de presi-dent van de rechtbank te Leeuwarden, sector bestuurs-recht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Een voorlopige voorziening kan worden gevraagd als er sprake is van een spoedeisend belang. Nadere inlichtingen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, bureau Bestuurszaken, telefoon 0515-578788 of 0515-578786.

Beschikkingen

1. Buurtvereniging De Blauwpoort, voor het plaatsen van een tent, waarbij div. activiteiten worden gehouden, muziek ten gehore wordt gebracht en zwakalcoholische dranken worden verstrekt op vrijdag 15 juli 2005 van 20.00 tot 00.00 uur en zaterdag 16 juli 2005 van 10.00 tot 01.00 uur;

2. gemeente Bolsward, voor het plaatsen van een podium, het ten gehore brengen van muziek en andere activiteiten en het schenken van zwakalcoholische dranken in en nabij het stadhuis op dinsdag 12 juli 2005 tussen 18.00 en 23.00 uur;

3. Plaatselijke Commissie Ronde van Bolsward, ontheffing (art. 148 WVW) voor het houden van de Rabobankronde van Bolsward in de binnenstad van Bolsward en het ten gehore brengen van muziek op 18 augustus 2005 tussen 18.00 en 22.00 uur. Vergunning voor het ophangen van een spandoek boven de Snekerpoortsbrug in de periode van 4 tot en met 18 augustus 2005.

De beschikkingen liggen met ingang van heden ter inzage bij sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Agenda bijzondere raadsbijeenkomst

1. Opening.

2. Vaststellen agenda.

3. Primus bij hoofdelijke stemming o.g.v. artikel 16 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

4. Spreekrecht burgers op grond van artikel 14 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad*.

Bespreekstuk

5. Algemene Plaatselijke Verordening 2005.

Hamerstuk

6. Afvalstoffenverordening 2005.

7. Sluiting.


* Pater Jan Brugman zal gebruik maken van het spreekrecht. Begin 1445 bekeerde hij zich zelf in het hoofdklooster Ara Coeli tot de strikte observantie. In die hoedanigheid reisde hij naar tientallen steden in Nederland, België en Duitsland, waaronder Bolsward, en preekte er voor het volk en in kloosterkapellen. Pater Jan Brugman heeft een rol gespeeld met zijn advies aan de stad Bolsward bij het formuleren van haar nieuwe stadsrecht in 1455.