Volker Wessels Stevin NV

VolkerWessels neemt bouwbedrijf Joh. Kroon en Zn. over
Rotterdam, 6 juli 2005 - VolkerWessels neemt Beheersmaatschappij Joh. Kroon en Zn. over. Deze vanuit Den Bommel opererende onderneming houdt zich bezig met zowel bouw als vastgoedontwikkeling en realiseert een omzet van circa 20 miljoen euro per jaar. De resultaten van Joh. Kroon en Zn. liggen in lijn met de normen en doelstellingen van VolkerWessels. Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

Joh. Kroon en Zn. realiseert circa 65 procent van de omzet op het eiland Goeree-Overflakkee en circa 30 procent in de Hoeksche Waard. Mede door de groei van de vastgoedontwikkeling was directeur C. Kroon op zoek naar een strategische partner om de marktpositie van zijn bedrijf te versterken.

Met het verwerven van Joh. Kroon en Zn. verstevigt VolkerWessels zijn positie op Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard op het gebied van bouw en vastgoedontwikkeling. Het bedrijf is voor VolkerWessels een bekende partij. Er bestaat reeds een samenwerking met de werkmaatschappij Boender en Maasdam van VolkerWessels.