Ingezonden persbericht

Uitzending NND - Radio Noord-Oost Groningen voor langdurig zieke kinderen

Doing this broadcast, because we care

DELFZIJL, 20050627 -- Voor 1 dag: NND-Radio, met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor NND-Works, die leuke dingen met kinderen die langdurig ziek zijn organiseren, willen zij doorgaan met hun werkzaamheden moeten ze een stichting worden, en de notariskosten daarvoor zijn hoog. Daarom een live-radiouitzending vanaf het Molenbergplein met allerlei regionaal-bekende DJ's (waaronder Peter van Campenhout, Martin Franken, Martijn Woering en DJ Da'Core) en belangenloze optredens van diverse artiesten. Het startsein is om 6:00 en het geheel gaat door tot 24:00. Het is te beluisteren via de ether (105.4FM) en kabel (104.1FM) in heel Noord-Oost Groningen. Ook daarnaast via het internet: www.radiodelfzicht.nl/nnd.


- Men kan live bij de studio, die staat op het bordes van de Bolder, verzoeknummers voor 1 euro aanvragen. Dat bedrag komt geheel ten goede aan NND-Works.
- Ook bedrijven kunnen hun bedrijfstop 10 van muziek doorgeven, en een uur of een hele dag sponsoren, wat allemaal ten goede komt aan NND-Works.
- Op het Molenbergplein staat een stand van NND-Works, waar je wat meer informatie kan vragen aan een van de mensen achter NND-Works. Daarnaast kan je ook een gift kan doneren in een speciale bak die ook op het Molenbergplein staat. De hele dag valt genoeg te beleven waaronder optredens van groepen, interviews, prijsvragen en men kan zien hoe radio gemaakt wordt. Daarnaast zijn er de hele dag promoteams in Appingedam en Delfzijl. 's avonds komt er vanaf half 9 een speciaal 'benefietconcert' waar allerlei soorten bands belangeloos voor NND optreden.
- Allerlei bedrijven werken mee aan deze actie: zo zorgt de drukkerij voor posters/flyers en een bedrijf in geluid voor de radiostudio en apparatuur voor optredens

Martijn Woering, organisator en programmamaker van Radio Delfzicht Lokaal: 'Het idee voor een radiomarathon hadden we al wat langer bij het radiostation, toen ik in contact kwam met de beide meiden van NND bleek dat het een perfecte combinatie samen was, vooral omdat NND het geld hard nodig heeft om een stichting te worden zodat ze hun superwerkzaamheden voor de kinderen in het ziekenhuis kunnen doorzetten! Na wat brainstormen werd ik steeds enthousiaster, maar ik hield goed in mijn achterhoofd: Het moest allemaal in 2 en halve week geregeld worden, voor mij een grote uitdaging, en ik hoop ook echt dat het een leuke dag wordt en dat we veel geld bij een kunnen brengen voor NND-Works, en we zo de kinderen in het ziekenhuis de dag van hun leven kunnen bezorgen.'




Ingezonden persbericht