Gemeente Tilburg


Datum

29 juni 2005

Uitnodiging voor de pers

Woensdag 6 juli officiële opening Cruyff Court Willem II Veld

Op woensdagmiddag 6 juli wordt om 15.10 uur het Cruyff Court Willem II Veld aan de Nobelstraat officieel geopend. De opening wordt verricht door KNVB directeur Henk Kesler, sportwethouder Loet Visschers, een speler van Willem II en buurtkinderen.

Betrokken partijen

In de afgelopen weken is het bestaande voetbalveld aan de Nobelstraat omgevormd tot een Cruyff Court. Dit is gebeurd in samenwerking met de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden (CCKV), gemeente Tilburg en voetbalclub Willem II. Het veld heeft de naam Cruyff Court Willem II Veld gekregen en is het eerste veld dat is aangelegd in samenwerking met de CCKV en een betaald voetbalvereniging.

Stichting Cruyff Courts KNVB Velden

De Cruyff Foundation en de KNVB hebben de handen ineengeslagen om de komende drie jaar circa 100 Cruyff Courts in Nederland te realiseren. Hiervoor is een nieuwe stichting in het leven geroepen, de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden.

Dit project heeft als doel om met name in dichtbevolkte wijken via sport, en het aanbieden van voetbalactiviteiten, de integratie tussen verschillende lokale, etnische en overige groeperingen te bevorderen. Door samenwerking tussen gemeenten, sport/voetbalverenigingen, onderwijsinstanties en lokale bevolking komen de Cruyff Courts tot stand.

Programma opening

Het programma voor woensdag 6 juli is als volgt samengesteld:
14.45 uur Contractondertekening op het veld door CCKV en Ten Cate Thiolon, als kunstgrasspecialist partner van CCKV
15.10 uur - Officiële ingebruikname van het veld door Henk Kesler, directeur KNVB, sportwethouder Loet Visschers, spelers van Willem II en buurtkinderen
- Start voetbaltoernooi voor de jeugd ondersteund door Willem II spelers
- Informeel samenzijn

18.15 uur Afsluiting + prijsuitreiking

Z.O.Z.

Activiteiten voor de jeugd

Naast het voetbaltoernooi, is er voor kinderen het nodige vertier. Zo is er een springkussen, muziek en wordt er voor drinken en lekkers gezorgd.

Parkeren
Wij verzoeken u vriendelijk uw auto te parkeren op de parkeerplaatsen bij de flats aan de Nobelstraat of bij basisschool Het Hazennest (let op: Poort sluit om 18.00 uur).


---
Meer informatie voor de redactie (niet bedoeld voor publicatie):
. Gemeente Tilburg, Communicatie, Jorien Hormann, tel. 013 540 83 30
. Stichting Cruyff Courts KNVB Velden, Menno Renes, tel. 020 305 77 66

Voorafgaand aan de officiële opening is er een ontvangst voor genodigden met koffie en thee in KBO Žt Hazennest, Kreverplein 27 te Tilburg. U bent hierbij ook van harte welkom.

Meer informatie over dit project is te vinden op www.cruyffcourts.org.


---- --