Ingezonden persbericht

Helft van de Nederlandse ondernemers onderverzekerd

AMSTERDAM, 20050706 -- 'Het risicobewustzijn bij ondernemers op het gebied van milieuschade is laag' aldus de heer Lengkeek, expert op het gebied van risicoperceptie op de ledenvergadering van de Nederlandse Milieupool.


Circa 50% van de Nederlandse ondernemers heeft op dit moment geen dekking voor milieuschade. Bij veel verzekeraars is de milieudekking in de afgelopen jaren uit de Brand- en AVB polis gehaald. Veel ondernemers hebben geen aanvullende verzekering afgesloten. Dat levert een aanzienlijk risico op. Er is namelijk een wettelijke saneringsplicht.De kosten van het saneren na bijvoorbeeld een asbestbrand kunnen in de 10-duizenden euro's lopen. De kosten van het saneren komen voor rekening van de ondernemer.

Om bij te dragen aan het risicobewustzijn van de ondernemers heeft de Nederlandse Milieupool een nieuwe website gemaakt, www.milieuschadeverzekering.info. Hierop vinden ondernemers informatie over wie, waarom een MilieuSchadeVerzekering zou moeten hebben. Daarnaast zijn er een aantal aansprekende schadevoorbeelden opgenomen.

Nederlandse Milieupool
De Nederlandse Milieupool is een samenwerkingsverband van een groot aantal verzekeraars. Ze stelt zich ten doel de kennis van milieuschade voor de verzekeringsmarkt toegankelijk te maken en deze te vertalen in concrete verzekeringsconcepten die door de aangesloten verzekeraars aan hun (bedrijfsmatige) relaties aangeboden kunnen worden. Deze verzekering is in de markt bekend onder de naam MilieuSchadeVerzekering (MSV).



Ingezonden persbericht