Gemeente Utrecht


2005 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
68 Vragen van de heer R.J.F. Giesberts
(ingekomen 6 juli 2005)

Vandaag zal minister Dekker van VROM overleg hebben met regionale en lokale bestuurders over de problematiek luchtkwaliteit. Dit gebeurt in het kader van de taskforce Luchtkwaliteit welke VROM in juni heeft opgericht om in gesprek te komen met regionale en lokale bestuurders over de problematiek. Tijdens de bijeenkomst vandaag zullen de bestuurders worden geïnformeerd over de plannen van VROM voor de aanpak van de luchtkwaliteitproblematiek.
De taskforce heeft zich ten doel geteld om voor 1 september alle knelpunten te inventariseren. Daarnaast heeft het ministerie van VROM twee pilots gestart: 'Amsterdam A10 West' en 'Utrecht Centraal Station'.

GroenLinks is blij met het actieve optreden van de minister die hiermee in ieder geval meer anticipatie aan de dag legt dan het College. Maar met overleg alleen komt er natuurlijk geen schonere lucht. Het is zelfs onze zorg of dat ook de intentie is van de minister van VROM.

We hebben de volgende vragen voor het College:

1. Bent u bereid verslag te doen van hetgeen u vandaag van de minister te horen hebt gekregen?
2. En bent u bereid ons ook in de komende tijd op de hoogte te houden van de discussies en afspraken die in de taskforce worden gemaakt, met uiteraard in het bijzonder voor zover daar Utrechtse belangen mee gemoeid zijn?
3. Kunt u ons informeren wat de gedachten zijn bij de pilot 'Utrecht Centraal Station', zowel bij VROM als (in ieder geval) bij uw College?
4. Is hier sprake van een pilot voor het plan Stationsgebied of enkel voor de vernieuwing van CS?
5. Kunt u ons informeren over de knelpunten die u aan gaat leveren voor 1 september?


---- --