Ingezonden persbericht


fractie Flevoland Persbericht

Steun dak- en thuislozen vanuit provinciehuis

De statenfractie van de PvdA Flevoland juicht het toe dat de provincie in samenwerking met de gemeente Almere onderzoek heeft verricht naar de dak- en thuislozen. De PvdA juicht het dan ook toe dat er een bedrag ad 100.000 euro voor 2005 en vanaf 2006 jaarlijks 50.000 euro, beschikbaar is gesteld voor deze groep. Dit dient ter stimulering en ondersteuning van nieuwe initiatieven op het gebied van dak- en thuislozen. De fractie zal zich hier blijvend voor inzetten. De aandacht voor deze groep is immers volledig in lijn met het verkiezingsprogramma van de PvdA, waarin het onderdeel dak- en thuislozen speerpunt is.

De provincie Flevoland kiest ervoor om de komende jaren beleidsmatig betrokken te zijn op het terrein van dak- en thuislozen. Gezien de rol van de gemeenten op dit onderdeel, betekent dit dat de provincie slechts een ondersteunende rol wil gaan spelen, door het stimuleren en ontwikkelen van nieuwe initiatieven op het gebied van dak- en thuislozen. De voorkeur gaat uit naar activiteiten en projecten, die concreet bijdragen aan de verbetering van de leefsituatie van deze groepen.

De provincie zal zich richten op structurele projecten of voorzieningen. De gemeenten blijven hoofdverantwoordelijk voor de dak- en thuislozen, de provincie zal een aanvullende rol gaan spelen. Dit betekent dat de provincie voor de groep jeugdigen tot meer afstemming en samenwerking zal komen met de gemeenten.

noot voor de redactie,