Socialistische Partij

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Provincie zegt ja tegen SP-voorstel Prohef

06-07-2005 * Afgelopen maandag is het voorstel van de SP om in Noord-Holland het Prohefsysteem onder werkgevers en gemeenten te propageren met een ruime meerderheid aangenomen. Alleen de VVD stemde tegen. Het was dit keer niet drie maal is scheepsrecht, maar vijf maal. De vorige statenbehandeling van het Prohefvoorstel (de derde keer) was vrijwel iedereen nog over de SP heen gevallen. Maar de aanhouder wint, en dat dus ook in het geval dat het geen tegeltjeswijsheden betreft.

Aannemen van het voorstel betekent dat de provincie een brochure gaat verspreiden met daarin informatie over het Prohefsysteem. Verder gaat de provincie ook actief gemeenten helpen die met het systeem aan de gang willen. Dat is goed, hoe meer gemeentes met het systeem gaan werken, hoe meer werkgelegenheid wordt gecreëerd, en dat met name aan de onderkant. In het Prohefsysteem wordt namelijk geen belasting geheven op het loon, maar op de productie. Werknemers worden door deze manier van belasten veel goedkoper en dus zullen meer werkgevers geneigd zijn mensen aan te nemen. En dat er weer echt werk beschikbaar komt, is hard nodig In een tijd dat de werkloosheid weer schrikbarend toeneemt en dat vooral onder mensen met weinig opleiding. Zie ook:
* Prohef in de herhaling: meerderheid zegt ja * Prohefvoorstel stuit op onverwachte kritiek * Vooralsnog meerderheid voor Prohefvoorstel SP * SP vraagt Noord-Holland naar Prohef te kijken * Initiatiefvoorstel: Noord-Holland en Prohef, een win-win-combinatie

Zie het origineel