Politie Zeeland


---

Z-3735-2005 Aanrijding in Hoek
Woensdagmiddag rond 12.45 uur vond er op het (brom)fietspad aan de Hoekseweg in Hoek een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een fiets.
De 16-jarige bromfietser uit de gemeente Terneuzen reed over het (brom)fietspad komende uit de richting van Hoek en gaande in de richting van Terneuzen.
Na twee achter elkaar rijdende fietsers te hebben ingehaald wilde hij twee naast elkaar rijdende fietsers (een 13-jarig meisje en een 37-jarige vrouw, beiden uit de gemeente Terneuzen) inhalen.
Hierbij raakte hij de arm van de aan de buitenzijde fietsende 37-jarige vrouw. De bromfietser raakte hierdoor uit balans, botste tegen een verkeersbord bij een spoorwegovergang en kwam ten val.
Hij werd met, vermoedelijk, een gebroken been overgebracht naar ziekenhuis de Honte in Terneuzen.
Ook de 37-jarige vrouw kwam ten val. Er is niet bekend of zij gewond raakte (ze hoefde niet behandeld te worden in het ziekenhuis).

Z-3736-2005 Aanrijding in Terneuzen
Woensdagmiddag rond 13.25 uur vond er op de Binnenvaartweg in Terneuzen een aanrijding plaats tussen een vrachtauto met aanhanger en een personenauto.
De 23-jarige bestuurder van de vrachtauto uit Polen stond aan de Binnenvaartweg stil met de voorzijde van zijn voertuig in de richting van de Scheldeboulevard.
Toen hij achteruit reed zag hij de 57-jarige bestuurder van de personenauto, die achter hem stilstond, over het hoofd.
Er was alleen materiële schade.

O-3737-2005 Openbare schennis
Woensdagmiddag rond 16.35 uur is een 34-jarige automobilist uit Hank aan de Westerscheldetunnelweg in Borssele aangehouden wegens openbare schennis.
Toen de man bij het tolhuisje bij de Westerscheldetunnel stopte om te betalen zat hij met ontbloot onderlichaam in zijn auto aan zijn geslachtsdeel te voelen.
De cassiere belde de politie waarop de man werd aangehouden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

W-3738-2005 Diefstal bromfiets
Woensdagmiddag tussen 16.50 uur en 17.00 uur is een bromfiets, die aan de Hermesweg in Vlissingen stond, weggenomen.
Het betreft een blauwe Tomos met een waarde van enkele honderden euro's.
De bromfiets was niet afgesloten.

W-3739-2005 Zakkenrollen
Woensdagmiddag tussen 13.45 uur en 14.15 uur is een 41-jarige vrouw uit Oost-Souburg aan de Walstraat in Vlissingen door een zakkenroller bestolen van haar portemonnee.
In de portemonnee, die uit haar tas is weggenomen, zat een bankpasje. Met het pasje zijn dezelfde middag tientallen euro's gepind.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.