GTI NV

GTI verzorgt onderhoud snelste kartonproductielijn

Bunnik, 6 juli 2005

De Eendracht onderdeel van de Oostenrijkse Heinzel Group heeft meerdere papier en vooral pulpfabrieken in Europa en de kartonfabriek in Appingedam. De Eendracht verbeterde de productie, aanvoer en opslag van grondstof. De roestvast stalen, opslagtanks, voor de opslag van grondstoffen, variërend van 5m3 tot 1000m3 zijn onder auspiciën door GTI FIB Leeuwarden geproduceerd, dit heeft de opslagcapaciteit vergroot tot 6.000 m3 ruw materiaal. De fabriek heeft nu zes lijnen voor grondstofproductie.

Snelste kartonmachine van Europa
Na de aanloopfase is de nieuwe lijn in staat om over een breedte van 2,90 meter met een snelheid van 40 kilometer per uur of wel 700 meter per minuut karton te produceren. Hiermee beschikt de Eendracht over de snelst lopende kartonmachine in Europa. Het ontwerp van de lijn komt van De Eendracht zelf en is verder uitgewerkt met verschillende leveranciers.

De Eendracht produceert in hoofdzaak drie verschillende producten, GTI Noordoost levert een belangrijke bijdrage aan het onderhoud van alle productielijnen. Het onderhoud is voornamelijk gerelateerd aan de beide kartonmachines (KM9 en de nieuwe KM11).

GTI is verantwoordelijk voor het een groot deel van het onderhoud van beide kartonmachines dit varieert van revisie van pompen tot onderhoud aan hydraulische systemen maar ook het vervangen van leidwalsen op stoomkoppen in de kartonmachine.

Daarnaast komen veel machinedelen die tijdens een stop vervangen worden voor groot onderhoud of revisie naar één van de service werkplaatsen van GTI. Naast het onderhoud van deze kartonmachines voert GTI ook onderhoudswerkzaamheden uit aan de machines in de afdeling nabewerking (snijmachines en verpakkingsmachines).

Met alle aanpassingen is De Eendracht klaar voor vergroting van de afzet. De komende vier jaar wordt de productie in stappen omhoog gebracht van 150.000 ton in 2004 tot 260.000 ton. En wellicht nog meer, want daarmee is al rekening gehouden bij de bouw van de grondstofproductie die een capaciteit heeft van 312.000 ton.

Meer informatie? Kijk op Onderhoud & Beheer of bel 0596 63 71 00.