Ingezonden persbericht

NIEUWS UIT DOEL

Nieuws en standpunten over het dorp dat niet weg wil

Elektronische nieuwsbrief van Doel 2020 - 30 juni 2005 - jg. 8 - nr. 3

Inhoud:

. Editoriaal: Met toeters en bellen
. Scheldewijdingsfeesten breiden uit met folkfestival
. Deurganckdok kost helft meer dan voorzien
. Financiële strop dreigt voor Vlaanderen
. Wonen is het recht van élk individu
. Opnieuw brandstichting in historische Rubenshoeve
. Gemeente Beveren moet belang van zijn inwoners verdedigen
. Werkgelegenheid in Antwerpse Haven daalt
. Ex-Doelenaars hebben grote heimwee

---

Editoriaal : Met toeters en bellen

Op 6 juli aanstaande wordt het Deurganckdok 'feestelijk' geopend. De toeters en bellen liggen al klaar. Een nooit gezien vuurwerk moet de havenvreugd kracht bij zetten. Al kan men zich afvragen of daar, zelfs in havenkringen, écht veel reden toe is. In ons vorig nummer maakten we een voorzichtige raming van wat dit nu allemaal gaat kosten. Want met het Deurganckdok is het nog niet gedaan. Het operationeel maken van dit fameuze dok vergt infrastructuurwerken waarbij de kostprijs een veelheid bedraagt van wat het dok zelf gekost heeft. Uiteraard is daar in de kosten-batenanalyse nooit over gerept.

Een voorzichtige raming brengt ons op zo'n 2,5 miljard euro. Men zou al van minder gaan duizelen. Blijkbaar zijn wij niet de enigen die ons daar vragen bij stellen. Zo maakt ook Fernand Huts, baas van Katoennatie, brandhout van al te veel Deurganckdokeuforie.

Volgens Huts denkt heel het beleid momenteel "in tonnen en containers". Maar al de containers van het Deurganckdok moeten natuurlijk ook weg. 60 % van die overslag gaat nu nog langs de weg, op termijn hoopt men daar 50 % van te maken. Maar dat betekent voor het Deurganckdok met zijn 6,5 miljoen containers nog altijd 3,25 miljoen containers extra op de wegen. Volgens Huts wil dat zeggen dat er elke seconde een vrachtwagen op de E17 zal bijkomen. En die zit nu al propvol. Volgens het Havenbedrijf klopt Huts' rekening niet. Maar zelfs met de correcties van de havenjongens blijven de verwachtingen hallucinant.

Huts stelt luidop de vraag of een Saeftinghedok met 7 miljoen containers in die context maatschappelijk nog kan. Wat Huts luidop durft zeggen, wordt ongetwijfeld door velen gedacht. Maar het Vlaams parlement blijft stil en stom en zelfs in de pers durven maar weinigen écht weerwerk bieden tegen deze verdwazing. Het siert hen niet. Het maakt hen bovendien medeplichtig in een van de meest stuitende dossiers die Vlaanderen tot nu toe gekend heeft.

Doel 2020

---

Scheldewijdingsfeesten breiden uit met folkfestival

De 31ste Scheldewijding & Doelse feesten duren dit jaar een heel lang weekend, van 29 tot 31 juli. Bovendien kan je op vrijdag en zaterdag genieten van het spiksplinternieuwe folkfestival Duimen voor Doel. Daarmee wordt de Scheldewijding een totaalgebeurtenis voor jong en oud.

Duimen voor Doel wordt mee gedragen door bekende Vlaamse folkcentra als 't Smiske (Asse), Heksenketel (Antwerpen), Muziekmozaïek (Gooik), Wereldmuziekhuis Quichote (Heist op den Berg, Espiral (Borsbeek) en 't Ey (Belsele). Het festival gaat van start op vrijdag 29 juli in De Doolen met het Galicische Pan de Capazo en Setanta. Daarna volgt een folkbal met het Heksenketel-huisbalorkest, en een jamsessie voor muzikanten. Op zaterdag start het op het festivalterrein al om 13u30 met Philippe Robrecht, Floes (met de Doelse Soetkin Collier!), Faszoladuda en nogmaals Pan de Capazo. Om 19u30 volgt Maskesmachien en Papa Boni & Kundi Bora sluiten af. De hele dag zijn er kinderanimatie, visuele acts, zangstage door Hilde Frateur etc.

Op zondag 31 juli loopt Duimen voor Doel naadloos over in de 31ste Scheldewijding & Doelse Feesten. Van 10 tot 18u kan je in de autovrije Doelse straten flaneren langs een grote rommelmarkt, tientallen stands met oude ambachten, markt- en eetkraampjes, kinderanimatie etc. Op diverse plaatsen kan je tentoonstellingen bezoeken. Overal in het dorp spelen fanfares, volksmuziekgroepen en straatmuzikanten, waaronder Timecircus. Op de Scheldedijk geniet je van demonstraties krulbollen, liggende wip-schieten en kruisboogschieten.

Om 11u heeft de Plechtige Scheldewijdingsmis plaats in de kerk en om 12 u vertrekt de stoet naar de Scheldedijk voor de traditionele bootwijding en vlootshow (12u30). Om 14u trekken de Beverse reuzen door de straten.

Om 18u tenslotte krijgt in De Doolen het muziekfestival zijn beslag met optredens van Think of One, Too Hot for me, Ameube en . Roland.

Het hele weekend lang is er mogelijkheid tot kamperen in de buurt van De Doolen. Een ticket voor vrijdag kost 5 euro, een weekendticket 10 euro, zondag zijn de optredens gratis.

Alle over het muziekfestival vind je op www.duimenvoordoel.org. Het volledige programma van de Scheldewijding & Doelse Feesten krijg je in de tweede helft van juli met een extra nieuwsbrief, of op www.doel2020.org (tijdelijk op home.tiscali.be/doel2020).

Voor het Duimen voor Doel festival worden nog steeds medewerkers gezocht. Je kan je melden via info@duimenvoordoel.org of tel. 03-755 45 56 en 0479-87 94 66.

---

Deurganckdok kost helft meer dan voorzien

Eind juni raakte bekend dat de aanleg van het Deurganckdok bijna de helft meer heeft gekost dan de aanvankelijke raming. Het Vlaams Parlement heeft nooit een duidelijk zicht gekregen op die uitgaven, zo klaagt een rapport van het Rekenhof aan.

Vorig jaar raamde men de kostprijs nog op 600 miljoen euro of 39 % meer dan de oorspronkelijke raming van 430 miljoen. Minister Van Mechelen maakte nu bekend dat die ondertussen opgelopen is tot 634 miljoen euro. Ruim driekwart daarvan is voor rekening van het Vlaams Gewest, de rest betaalt het Antwerps Havenbedrijf.

De Vlaamse regering heeft het parlement niet de informatie bezorgd die voor een dergelijk groot en complex investeringsproject passend zou zijn geweest, stelt het Rekenhof. Een belangrijk deel van de kostenstijging komt door de inflatie, wat niet ingecalculeerd werd. Voorts zouden ook de talrijke wijzingen aan de plannen belangrijke meeruitgaven veroorzaakt hebben. De raming van de uitgaven steunde op zeer gunstige randvoorwaarden.

Het Rekenhof adviseert de Vlaamse regering daarom om lessen te trekken uit dit dossier en grote infrastructuurwerken, zoals de geplande Oosterweelverbinding, beter op te volgen.

---

Financiële strop dreigt voor Vlaanderen

Met het Deurganckdok wil men miljoenen containers naar het Waasland halen. Maar blijkbaar heeft niemand er tijdig aan gedacht dat al die containers in Doel daar ook weg moeten geraken. Volgens Johan Vandelanotte zou de IJzeren Rijn in 2011 een feit zijn, maar tot zal deze lijn het met nauwelijks tien treinen per dag moeten stellen.

Om de containers van linker- naar rechteroever te krijgen, is nog eens meer dan 600 miljoen nodig voor de Liefkenshoekspoortunnel. Dan zijn er nog de Scheldeverdieping (500 miljoen), de tweede spoorwegontsluiting en de Oosterweelverbinding (geraamd op 1,25 miljard). Mogen we eens luidop de vraag stellen wie dit allemaal gaat betalen? En wie hier uiteindelijk beter van wordt?

Ondertussen kreunt het Waasland elke dag méér onder het vrachtwagenverkeer. Het zal de havenbestuurders worst wezen. Tegen elke logica in blijven ze een nóg verdere uitbreiding van de haven bepleiten. In de slechtste traditie van het Antwerps bestuur worden in een blijkbaar nooit te stillen honger, steeds nieuwe projecten naar voor geschoven, het ene al onrealistischer dan het andere.

Dat de Vlaamse Regering en het parlement blijven ageren als een Antwerpse gemeenteraad, verwondert ongetwijfeld nog het meest. Antwerpen mag dan al een belangrijke economische actor zijn, het geeft de stad geen vrijbrief om zich te gedragen als een autonome stadsstaat. Want daarmee dreigt uiteindelijk op termijn een financieel debacle voor gans Vlaanderen.

---

Wonen is het recht van élk individu

Op 10 juni bracht Minister van Wonen Marino Keulen een bezoek aan Beveren. Doel 2020 vroeg met deze open brief zijn aandacht woor het woonrecht in Doel. Dat blijft immers dode letter.

"Uw regering stelt het voor alsof het doek over Doel definitief gevallen is, maar dat is niet zo. Doel moet niet verdwijnen, het Deurganckdok is perfect te realiseren met vrijwaring van Doel. Om die reden garandeerde de Vlaamse regering dat het dorp tot minimum 2007 leefbaar moet blijven. Op dat moment komt er een definitieve beslissing over de toekomst van de regio.

Maar van de beloofde leefbaarheidsmaatregelen komt in de praktijk niets terecht. Ondanks de grote woningnood in het Waasland en op de Linkeroever weigert men leegstaande woningen vrij te geven. De méér dan 200 gezinnen die tot hiertoe een aanvraag deden voor een woonst in Doel, worden aan het lijntje gehouden of wandelen gestuurd. Ondertussen staan er tientallen prachtige woningen leeg die ongestraft worden leeggehaald door rovers.

Voor de onteigening van Doel hoestte de gemeenschap bijna 50 miljoen euro op. Daardoor is een niet onbelangrijk deel van Doel momenteel eigendom van de Vlaamse gemeenschap. In afwachting van een definitieve beslissing zou het dorp, vlak bij de haven, een oplossing kunnen bieden voor de woningnood. Door de leegstaande huizen te verhuren zou u voor een terugverdieneffect kunnen zorgen. Maar zelfs dat is, ondanks de positieve adviezen van de Vlaamse administratie, niet mogelijk. Op uw kabinet krijgen wij keer op keer te horen dat lagere overheden dit door de Vlaamse Regering gegarandeerde woonrecht saboteren. Maar bent u dan als minister niet bij machte om in een tijdsspanne van vier jaar die lagere overheden tot de orde te roepen?

Mijnheer de minister, de nog altijd méér dan 500 inwoners van Doel zijn het spuugzat. Wij vragen geen beloften. Wij vragen dat u eindelijk uw eigen akkoorden nakomt, en dat u de inwoners van Doel geeft waar elke Vlaamse burger recht op heeft: een eerlijke behandeling en een minimum aan respect."

---

Opnieuw brandstichting in historische Rubenshoeve

Op zaterdag 18 juni werd in de schuur van de historische Rubenshoeve aan de Oostlangeweg in Doel opnieuw brand gesticht. Politie en brandweer stelden twee brandhaarden vast. Daarmee bereikt de vernielzucht in deze unieke hoeve een droevig hoogtepunt.

Twee jaar geleden bezette Doel 2020 de Rubenshoeve om afbraak te voorkomen. Mede door tussenkomst van het gemeentebestuur werd ze gespaard. Doel 2020 drong aan op een minimum aan beschermende maatregelen maar er gebeurde niets. De deuren stonden zelfs wagenwijd open. Het is duidelijk dat de overheid eigenlijk van de historische hoeve af wil, en niets doet om deze unieke site een minimale bescherming te geven.

Het resultaat: de 18de eeuwse vloeren en bedledikanten, de deuren, alles wat niet te heet of te zwaar was werd weggeroofd. Het authentieke melkhuis werd door de afbraakwerkers met de grond gelijk gemaakt, en vandalen konden er ongestoord hun gangen gaan. Afgelopen winter werd in de hoeve een eerste keer brand gesticht. Zelfs toen werd niets ondernomen om de site af te sluiten. Enkele maanden geleden toonde de nieuwe gouverneur André Denijs zich nog geschokt over hoe men in Doel met ons historisch erfgoed omspringt.

Roof en verwaarlozing doen zich momenteel op vele plaatsen in Doel en de polder voor. Doel 2020 beschuldigt de minister, de Maatschappij Deckers en de Intercommunale van het Land van Waas van schuldig verzuim. Voor Doel 2020 is het ook onbegrijpelijk dat de gemeente Beveren zich op haar eigen grondgebied buiten spel laat zetten en niets onderneemt.

---

Gemeente Beveren moet belang van zijn inwoners verdedigen

De gemeente Beveren organiseert momenteel een inspraakronde inzake het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan. Die inspraak geldt echter niet voor de inwoners van Doel en een groot deel van de polders van Kieldrecht "omdat voor dat gebied de beslissingen op een hoger planningsniveau genomen worden".

Bij de voorstelling voor de polderdorpen op 21 juni protesteerden een twintigtal actievoerders van Doel 2020 daartegen onder het motto "Doel moet blijven... zwijgen!".

Voor Doel 2020 is de havenactiviteit op Linkeroever een feit. Maar wij verzetten ons wel tegen een onbeperkte havengroei die uiteindelijk de streek en de dorpen onleefbaar zal maken. Wij eisen daarom dat het gemeentebestuur stopt met de havenplanners achterna te lopen. Beveren moet de belangen van zijn bewoners vertegenwoordigen en duidelijk maken dat er grenzen zijn aan de groei van de haven. Wij vragen bovendien dat ook de inwoners van Doel en de polders inspraak krijgen.

---

Werkgelegenheid in Antwerpse Haven daalt

De Nationale Bank van België onderzoekt elk jaar het economische belang van de vier Vlaamse zeehavens. Uit de cijfers voor 2003 blijkt dat de directe werkgelegenheid er 105.419 voltijdse banen bedroeg, d.i. 2,8 % van alle Belgische arbeidsplaatsen. Daarvan zouden er zich nog goed 60.000 in de haven van Antwerpen situeren.

Wie de cijfers voor Linkeroever een beetje kent, weet hoe er mee gegoocheld wordt. Zo worden namelijk àlle bedrijven van Linkeroever (ook bvb. de Kerncentrale!) meegerekend om de tewerkstellingscijfers in de haven op Linkeroever op te krikken.

Voor 2003 kenden Zeebrugge en Oostende een stijgende werkgelegenheid. Gent stagneerde en Antwerpen kende een . terugval. Anderzijds blijft Antwerpen goed voor 64% van het totale haveninkomen en het leeuwendeel van de investeringen (bijna 60%).

De haven maakt dus steeds meer winst ten nadele van de werkgelegenheid. Of dat ook het gevolg zal zijn bij de ingebruikname van het Deurganckdok valt nog te bezien. Feit is dat de enorme trafiekverschuiving (het gaat zelden om nieuwe trafiek), gepaard gaat met verregaande automatisering.

---

Ex-Doelenaars hebben grote heimwee

Er gaat geen zondag voorbij zonder dat je ze door de straten ziet dwalen: ex-Doelenaars. Elk weekend komen ze, de ene na de andere, terug naar hun roots.

Ze genieten van de overzetboot naar Lillo en de gezellige drukte. Maar de overzetboot is niet hun enige Doel, vooral de 'after boat' is belangrijk voor hen. Je ziet ze halt houden bij wat eens hun vroegere thuis was en, met pijn in het hart, hun voormalig eigendom nog eens betreden.

Sommigen verkochten hun huis al jaren geleden 'vrijwillig' aan de overheid, maar kunnen het nog altijd niet loslaten. Met tranen in de ogen zeggen ze dan tegen hun kleinkinderen: "Kijk, hier woonden oma en opa ooit". Triest, maar keiharde werkelijkheid.

In mei hield een groep 70-jarigen uit Doel een reünie in het dorp. Bijna allemaal hadden ze het dorp verlaten. Nu kwamen ze terug bijeen voor een gezellige feestmaaltijd in restaurant De Molen, op de dijk. Maurice Vergauwen hield, enthousiast als steeds, een exposé over de aparte geschiedenis van het dorp.

---

Korte berichten

Herman Boon overleden

Herman Boon, de bekende aalmoezenier van de luchthaven van Zaventem, is overleden. Herman was een geëngageerd man die ook Doel een warm hart toedroeg. Zo onderschreef hij samen met Luc Versteylen, Phil Bosmans en Prof. Karel Van Isacker, de open brief met de titel "Gij zult Doel niet doden". Na de zelfmoord van twee Doelenaars richtte hij zich in hetzelfde gezelschap ook tot de pers. Herman Boon was een bezige bij die zich ondanks zijn drukke bezigheden bleef inzetten voor een menswaardiger samenleving. De actie voor Doel kon op zijn onvoorwaardelijke steun rekenen. Aan zijn familie drukken wij ons welgemeend medeleven uit.

Woonrecht?

Zo'n twee jaar geleden moesten de bewoners van Hogendijk nr. 17 te Doel hun huis 'bij hoogdringendheid' verlaten. Er werden intussen hopen afval gedumpt, waar ratten en ander ongedierte ongestoord van genieten. De Vlaamse overheid, die verantwoordelijk is, is nog nooit komen kijken. Dat deden wel diverse dieven die alles weghaalden wat niet te groot of te zwaar was. Tot daar het 'woonrecht' in Doel.

Gerecht heeft geen tijd

Op 26 januari 2005 diende Doel 2020 officieel klacht in bij het parket tegen de verwaarlozing van leegstaande huizen in Doel. Op 16 juni kregen we volgende korte antwoord: "In antwoord op uw vraag, laat ik u weten dat de zaak zonder gevolg werd geklasseerd op 7 juni 2005. Motief: andere prioriteiten". We kregen nog wel "toelating" tot inzage en afschrift van het dossier op de politierechtbank in Sint-Niklaas mits . schriftelijke aanvraag. Wellicht moet Doel 2020 ook "andere prioriteiten" gaan stellen inzake het woonrecht.

Delwaide loopt graag door Doel

Een journalist van de GVA vroeg aan baron Leo Delwaide, Antwerps havenschepen, of hij niet vreesde dat de bloei van het Deurganckdok voor een nieuwe dynamiek zou zorgen in het afgeschreven dorp Doel? "Al die havenarbeiders moeten toch ergens heen voor hun natje en hun droogje...", aldus de journalist. Waarop Delwaide volgende historische woorden liet optekenen: "In het dossier-Doel heb ik altijd een heel passieve en neutrale houding aangenomen. Studies van de Vlaamse regering hebben uitgewezen dat het dorp onleefbaar wordt, waarna er besloten is tot herlocatie van de bewoners... Een dorp opnieuw uit de grond stampen, kan dat? Ach, ik mag graag nog eens door Doel wandelen, maar ik geloof niet dat het ooit weer leefbaar wordt."

Honderden bezoeken Doel op Erfgoeddag

Op 17 april kon je in Doel De Doolen, het historische Hooghuis of de herberg 't Schuurke bezoeken, of een erfgoedtocht door de polders maken per huifkar. Ondermeer Maurice Vergauwen, de laatste echte 'sjampetter' van Doel, boeide de aanwezigen met oorlogsverhalen uit Doel. In De Doolen, waar 150 geïnteresseerden langs kwamen, las Johan De Vriendt voor uit eigen werk. Een mooie opener voor het toeristische seizoen in Doel.

Doelywood

Begin mei maakte VTM opnamen aan de Engelsesteenweg in Doel voor de film 'Vidange Perdu'. Die komt in het najaar 2006 op het scherm. Doel deed het voorbije jaar al ettelijke keren dienst als decor voor films en videospots.

Mortiergranaat

Havenmeester Paul De Belie vond op 27 april een springtuig in de bedding van het haventje van Doel. Hij verwittigde de ontmijningsdienst DOVO. Het bleek te gaan om een niet-ontplofte mortiergranaat uit de tweede wereldoorlog. In 1944 dumpten de Duitsers bij hun aftocht tonnen munitie in de streek.

Scheldedag

Tijdens het 'Schelde natuurlijk'-weekend in juni konden heel wat bezoekers in de Kerncentrale een fiets lenen voor een ontdekkingstocht door de polders. Een oldtimer pendelbus bracht hen van het dorp tot bij het Doel Infocenter. Op het Paardenschor konden ze in een tent een tentoonstelling over dit natuurgebied bezoeken. Dit ingepolderde schor werd in 1968 opgespoten om de kerncentrale op te bouwen, maar in 2003 werd een stuk van 15 ha terug afgegraven om er weer een natuurgebied van te maken.

Processie

Tweemaal per jaar trekt een authentieke processie door de straten van Doel, met een korte plechtigheid aan het kapelletje tegenover het parochiehuis. Ook op 29 mei, na de hoogmis, trokken een kleine fanfare, de draagsters van het OLV-beeld, de Kerkraad, kerkzangers en de St-Corneliusgilde door het dorp. Pastoor Verstraete maakte de optocht mee in een rolstoel.

Zwervers strijken neer in Doel

Het weekend van 18 juni streken 56 mobilhomes van de Zwervers-club van Vakantiegenoegens neer in Doel. Dat doen ze elke maand op een andere locatie in België. De 114 toeristen bezochten de kerncentrale, namen de boot naar Lillo waar ze het streekmuseum bezochten, en fietsten de Ecoroute.

Zeehondensafari

Begin jaren '80 zaten er nog drie zeehonden in de Westerschelde, nu zijn dat er al weer een vijftigtal. De vis waarvan ze leven keerde enkele jaren geleden terug nadat bedrijven in de noordelijke haven waterzuiveringsinstallaties bouwden. Bij goed weer en eb liggen ze rond de Zimmermangeul in het Nederlandse Waarde van de zon te genieten op de zandbanken. Een ander deel verblijft op de zandbanken ter hoogte van Walsoorden. Je kan ze het best observeren vanop 500 m met een verrekijker. Info: Natuurpunt Antwerpen Noord, tel. 03-541 58 25, antwerpennoord@natuurpunt.be, www.zeezoogdieren.be.

---

Agenda Doel

Za 2 juli: feestelijke opening kermis

Zo 3 juli: 4de grote rommelmarkt (vanaf 10u), kinderanimatie met springkastelen, clowns etc. (vanaf 13u), bloemenhulde aan het Brits monument (15u15) met optocht van muziekmaatschappijen en oude legervoertuigen.

Vr 29, za 30 en zo 31 juli: Duimen voor Doel, groot folkmuziekfestival. Meer info elders in deze nieuwsbrief.

Zo 31 juli: 31e Scheldewijding en Doelse Feesten. Meer info elders in deze nieuwsbrief.

Zo 21 aug.: rommelmarkt, 8-18u (valt samen met rommelmarkt in Lillo), gratis overzet Doel-Lillo.

Clubhuis "De Spuikom": in juni, juli en augustus alle dagen open behalve dinsdag en woensdag. Weekends: verse garnalen per schep. Zo 3 juli: maatjesweekend en haringbak.

---

Colofon

Verantwoordelijke uitgever: Ferdinand De Bondt, Pr. Josephine-Charlottelaan 31, 9100 St-Niklaas

Info Doel 2020

. Algemeen adres (ook voor abonnementen 'Nieuws uit Doel'): Doel 2020, Rudi Van Buel, p/a Engelsesteenweg 80, 9130 Doel, tel. 03-575 88 11 (na 18u), e-mail: doel_forever@belgium-mail.com

. Bankrekening: 418-6058891-29 van Doel 2020, Oud-Arenberg 111, 9130 Kieldrecht

. Redactie 'Nieuws uit Doel': Paul Maes, Nijken 18, 9400 Denderwindeke, tel. 054-34 20 61, e-mail: nieuwsuitdoel@advalvas.be

. Voordrachten: Jan Creve, Oud-Arenberg 111, 9130 Kieldrecht, tel. 03-773 28 33, jan.creve@tiscali.be.

. Werkgroep Bewoningsrecht: Marina Apers, Scheldemolenstraat 61, 9130 Doel, tel. + fax 03-575 88 62, marina.apers@belgacom.net

. Wandelingen en dagprogramma's: Maurice Vergauwen, Camermansstraat 12, 9130 Doel, tel. 03-575 81 71

. Gemeenschapshuis De Doolen, Engelsesteenweg 8 te Doel: open elke vrijdag vanaf 20u. Voor gebruik: tel. Johan De Vriendt, 0479-99 06 71, info@vrijbuiter.org.

Internet

. http://www.doel2020.org/ is momenteel onbereikbaar ; je vindt Doel 2020 terug op http://home.tiscali.be/doel2020.

. Over Doel en zijn geschiedenis: http://home.tiscali.be/be065885

Werkgroep bewoningsrecht & juridische hulp

Doelenaars kunnen terecht bij de advocaten van Doel 2020 voor juridische hulp of advies i.v.m. onteigeningen, huurproblemen of het woonrecht. Meld je bij Marina Apers (Scheldemolenstraat 61, tel. + fax: 03/575 88 62, marina.apers@belgacom.net), die de zaak zal doorspelen. Ook kandidaat-inwoners kunnen daar uwsbrief".

-------------------------------------------------

Dit is de e-versie van 'Nieuws uit Doel'. Een opgemaakte pdf-versie kan je downloaden op http://www.doel2020.org/ (archief nieuwsbrief).