Internationale Vierdaagse Nijmegen

Nijmegen, 19 april 2005

Dubbelinschrijvingen leveren 505 plaatsen op
Loting 89ste Vierdaagse probleemloos verlopen

Het printen van de lijst met 17.831 namen van de gelukkigen die zijn ingeloot voor deelname aan de 89ste Vierdaagse nam dinsdagochtend meer tijd in beslag dan de loting zelf. Die vond namelijk onder toezicht van notaris mr. H. Overdijk plaats door middel van de computer en met behulp van een speciaal hiervoor ontwikkeld softwareprogramma.

Met de loting staat het deelnemersveld voor de 89ste Vierdaagse, van 19 tot en met 22 juli in en rond Nijmegen, nu vast. Een recordaantal van 53.336 wandelaars schreef zich in voor de totaal 47.500 plaatsen. Na de eerste inschrijfperiode resteerden er nog 17.831 startbewijzen die door middel van loting werden toegewezen aan uiteindelijk 23.162 gegadigden uit de tweede inschrijfperiode.
Totaal waren er 4.000 startbewijzen voor zg. diplomalopers beschikbaar. Na inschrijfperiode 1 konden er daarvan nog 2.620 worden verloot.

Voordat de loting door de notaris plaatsvond zijn de inschrijfbestanden van Stichting DE 4DAAGSE ontdaan van dubbelinschrijvingen. Maar liefst 505 wandelliefhebbers dachten slim te zijn en schreven zich twee- of zelfs driemaal in. Om alle inschrijvers bij de loting gelijke kansen te bieden en om geen startbewijzen verloren te laten gaan, werden de bestanden eerst ontdubbeld.

Geen bericht, goed bericht
De uitslag van de loting werd dinsdagmiddag al op internet (www.4daagse.nl) gepubliceerd. Voor degenen die zijn ingeloot maar dat niet kunnen nagaan omdat zij geen gebruik (kunnen) maken van internet, geldt geen bericht, goed bericht.
Want de 5.331 inschrijvers die uitgeloot zijn, ontvangen de komende dagen daarover schriftelijk bericht. Inschrijvers die binnen maximaal 10 werkdagen geen brief hebben ontvangen, kunnen er dus vanuit gaan dat zij kunnen deelnemen. "Een tweede controle is het moment waarop het inschrijfgeld van de rekening wordt afgeschreven. Zodra het inschrijfgeld wordt afgeboekt, is de inschrijving een feit", aldus algemeen manager Wim Jansen van DE 4DAAGSE.

Bevestiging
Alle buitenlandse deelnemers ontvangen in ieder geval persoonlijk bericht over het resultaat van de loting. Over circa vier weken krijgen álle deelnemers aan de komende 89ste Vierdaagse hun bevestigingskaart thuis gestuurd. Daarmee kunnen zij op maandag 18 juli in Nijmegen hun startkaart voor de eerste wandeldag afhalen.