Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


7 juli 2005


Onderwerp: passantenonderzoek na overvallen


De politie Achterhoek heeft vanmiddag in Doetinchem en Gaanderen een passanten-onderzoek gehouden om zo mogelijke informatie te krijgen van mensen die nog niet waren verhoord na beide overvallen in die plaatsen. De politie heeft zo'n 150 passanten ondervraagd en bekijkt de komende dagen of er bruikbare informatie tussen zit.


Beide overvallen vonden op donderdag 30 juni j.l binnen een half uur plaats op drogisterijen en gezien de werkwijze en de omschrijving van de verdachte gaat de politie er van uit, dat het zeer waarschijnlijk om één en dezelfde persoon gaat.


De eerste overval werd omstreeks 15.30 uur gepleegd bij een winkelier aan de Irisstraat in Doetinchem. Een onbekende jongeman kwam de drogisterij binnen en eiste geld. Hij bedreigde daarbij de eigenaar met een mes. De overval mislukte omdat de eigenaar hem een paar maal luidkeels toeriep de winkel te verlaten. Hierna rende de overvaller naar buiten en verdween lopend richting de Anjerstraat. Twee klanten hebben de overvaller nog achtervolgd maar niet meer aangetroffen. Waarschijnlijk heeft hij in de buurt een vervoermiddel gehad, want kort daarop kwam een tweede overvalmelding bij een drogist bij de politie binnen; nu in Gaanderen.


Hier kwam omstreeks 15.50 uur een onbekende jongeman een drogisterij/verfwinkel aan de Kerkstraat binnen en bedreigde de winkelbediende. Toen de vrouw hard begon te gillen, ging de jongeman ook hier er zonder buit vandoor.


Hij was op een oude fiets en vluchtte in de richting van de kerk (richting Terborg).
De politie gaat er van uit, dat het om één en dezelfde dader gaat. In beide gevallen betrof het een jongeman van ongeveer 20 jaar, getinte huidskleur en kort krullend donker haar.


Naast het buurtonderzoek van verleden week en het passantenonderzoek van vandaag kan men, indien men iets van de overvallen weet of heeft gezien, contact opnemen met de politie Doetinchem via 0900-8844.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --