Gemeente Waterland


16-4-2005 Vraag op tijd uw evenementenvergunning aan!

Het jaar 2005 is voor Waterland een bijzonder jaar; Monnickendam zal, samen met de andere kernen, vieren dat het 650 jaar geleden stadsrechten verwierf. De Stichting Stadsrechten Monnikendam wil dit vieren door zoveel mogelijk festiviteiten t.b.v. de stadsfeesten te coördineren en de evenementen met name binnen de twee feestweken van 8 t/m 24 juli 2004 te organiseren.

Voor deze evenementen moeten vergunningen worden aangevraagd. De gemeente wil graag in een zo vroeg mogelijk stadium weten of er nog plannen zijn voor andere (vergunningplichtige) evenementen in 2005. Op deze manier kan een en ander afgestemd worden met de Stichting Stadsrechten Monnickendam, kunnen we voorkomen dat er vergelijkbare evenementen plaatsvinden op hetzelfde moment en rekening houden met de beschikbare politiecapaciteit.

Vergunningaanvragen voor (grote) evenementen in 2005 op de openbare weg en/of in gebouwen moeten daarom met inachtneming van de volgende termijn worden aangevraagd:

* Grote evenementen (500 of meer bezoekers/deelnemers) vóór 1 februari 2005

* Kleinere evenementen tenminste 6 weken voor het te houden evenement.

Voor informatie en aanvraagformulieren voor een evenementenvergunning kunt u contact opnemen met bureau Algemene Zaken, mevrouw W.Visser, telefoonnummer 0299 658 638. In de vergunning aanvraag moet u in ieder geval de locatie, het aantal bezoekers, de tijd, datum en aard van het evenement vermelden. U kunt uw aanvraag indienen bij het college van burgemeester en wethouders.