Gemeente Aalburg


A27 in het weekend van 9 en 10 juli in de richting Breda - Gorinchem afgesloten voor het gemotoriseerde doorgaande verkeer.

A27.jpg

Verkeershinder door weekendafsluiting A27 tussen Breda en Gorinchem

Van vrijdagnacht 8 juli 24.00 uur tot en met maandagochtend 11 juli 6.00 uur wordt de A27 tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem afgesloten voor het doorgaande gemotoriseerde verkeer.

Als de weersomstandigheden meewerken zou de weg al eerder vrij gegeven kunnen worden. Voor de meest actuele informatie kan de weggebruiker op zondag het beste contact opnemen met 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar van 6.00 uur tot 22.30 uur.

Waarom wordt de A27 afgesloten ?

Het wegdek op de oostelijke rijbaan van de Merwedebrug is ernstig aangetast door het zware vrachtverkeer, door enkele ongevallen en door de vele bewegingen van het wegdek doordat dit op het stalen deel van de brug ligt. Sinds 2002 zijn er verschillende noodreparaties uitgevoerd. Om te voorkomen dat de A27 dit jaar in de drukke uren en zonder voorlichting vooraf moet worden afgesloten is vervanging van het asfalt in de bouwvakantie van dit jaar gepland. Omdat de weg toch is afgesloten wordt gelijktijdig tussen Werkendam en de Merwedebrug een deel van het asfalt vervangen. Het wegdek op de westelijke rijbaan is twee maanden geleden vervangen toen de A27 werd afgesloten in verband met andere werkzaamheden. Deze werkzaamheden waren niet te combineren omdat dan het hele land van Heusden en Altena zou zijn afgesloten.

Waarom A27 afsluiten van knooppunt tot knooppunt?

Er wordt slechts' op een klein gedeelte van de A27 gewerkt, van de aansluiting Werkendam tot aan aansluiting Avelingen, maar dit betekent dat het doorgaande verkeer met een bestemming Gorinchem of noordelijker niet verder kan dan Werkendam. Om te voorkomen dat verkeer in het Land van Heusden en Altena vastloopt wordt doorgaand verkeer omgeleid via andere snelwegen. Verkeer met een bestemming in het gebied kan echter gewoon gebruik maken de tussenliggende toe- en afritten op de A27 (toerit Geertruidenberg 20 , toe- en afrit Hank 21, toe- en afrit Nieuwendijk 22, afrit Werkendam 23)

De werkzaamheden kunnen uitgesteld worden als de weersomstandigheden ongunstig zijn, bijvoorbeeld bij veel regen.

Wat betekent dit voor de weggebruiker?

Rijkswaterstaat heeft omleidingroutes ingesteld om mensen een alternatieve route aan te bieden. Deze routes worden door middel van borden op de weg aangegeven. De omleidingroutes hebben voldoende capaciteit om het extra verkeer aan te kunnen. Echter bij knooppunt Hooipolder en de Moerdijkbrug (A16) zouden bij veel verkeer stremmingen kunnen ontstaan.

Niet gemotoriseerd verkeer, hulpdiensten, veerdiensten en openbaar vervoer

Fietsers en voetgangers kunnen gewoon gebruik maken van de Merwedebrug en de brug over de Bergsche Maas (de Keizersveerbrug). Voor de hulpdiensten (zoals brandweer, politie en ambulance) en het openbaar vervoer (inclusief de buurtbussen) is een aparte route ingericht. De lijnen 400 en 401 van de BBA richting Utrecht doen alle haltes aan de. De lijnen rijden om via Zaltbommel. De passagiers moeten rekening houden met een half uur extra reistijd. De veerdiensten tussen Gorinchem - Sleeuwijk/Woudrichem en Dordrecht - Werkendam zijn aangepast, deze zullen op zaterdag en zondag extra varen.

Omleidingroutes


- Het doorgaande verkeer wordt tussen Breda en Utrecht omgeleid via de A59, A2 en A16, A15


- Voor de weggebruiker die zijn bestemming in de regio heeft (Land van Heusden en Altena) worden omleidingroutes aangegeven vanaf knooppunt Hooipolder.


- Lokaal verkeer met een bestemming in het gebied Land van Heusden en Altena kan voor het grootste gedeelte gebruik maken van de A27. De A27 is fysiek afgesloten tussen afrit Werkendam en knooppunt Gorinchem. De tussenliggende toe- en afritten tussen Knooppunt Hooipolder en Werkendam zijn gewoon geopend.

Men kan meer informatie krijgen via:


· Teletekst pagina's 730 en 731


· Internet www.reistijdenzuid.nl


· Het gratis telefoonnummer van rijkswaterstaat: 0800-8002