Gemeente Stein


Project Revitalisering bedrijventerrein Kerensheide-Noord 08-07-2005

Om te voldoen aan de hedendaagse eisen qua inrichting en uitstraling van bedrijventerrein Kerensheide wordt het bedrijventerrein opgeknapt.

De Provincie, LIOF BT, Kamer van Koophandel en gemeente Stein hebben zich samen met de ondernemers sterk gemaakt om de knelpunten die zich op diverse onderdelen voordoen op te lossen. De knelpunten van het bedrijventerrein zijn voornamelijk de visuele uitstraling, de openbare verlichting, parkeren en de verkeersveiligheid op het bedrijventerrein.

Met de facelift die het bedrijventerrein zal ondergaan voldoet het weer aan de moderne vestigingseisen van bedrijven voor de korte en langere termijn. Ook worden er afspraken gemaakt tussen gemeente en ondernemers over het beheer van het bedrijventerrein. Men tracht door samenwerking met andere bedrijventerreinen in de gemeente en de regio Westelijke Mijnstreek te komen tot een parkmanagement.

De volgende zaken worden aangepakt:

- de wegen op het terrein worden opnieuw bestraat en er worden hagen en bomen aangeplant. Hierdoor wordt de verkeersveiligheid vergroot en er komen betere parkeermogelijkheden in het gebied.
- er komen nieuwe uniforme hekwerken en poorten aan de straatzijde van de bedrijfspercelen.

- de openbare verlichting word totaal vernieuwd en er komen energiezuinige lampen.

- de afvoer van het regenwater wordt verbeterd door het toevoegen van straatkolken.
Het resultaat van de werkzaamheden zal zijn dat de visuele uitstraling van het noordelijk deel van Kerensheide sterk wordt opgewaardeerd.

De kosten voor het project worden gedragen door de ondernemers, de Provincie, de gemeente Stein en een Efro-bijdrage.

Eind september/ begin oktober worden er infobijeenkomsten georganiseerd voor omwonenden en ondernemers. Tijdens de infobijeenkomsten wordt ook bekendgemaakt hoe de bereikbaarheid van de wijk en de betreffende bedrijven geregeld wordt tijdens de werkzaamheden. De precieze datum en waar de bijeenkomst gehouden wordt maken we te zijner tijd bekend op de website.