Gemeente Nijmegen

Ans Bal-Schellekens (67) wordt Lid in de Orde van Oranje Nassau

Voor haar inzet als kleuterjuf bij basisschool de Sterredans krijgt Ans Bal een koninklijke onderscheiding. Op vrijdag 8 juli neemt zij afscheid bij De Sterredans en ontvangt ze de versierselen die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ans Bal, juffrouw Ans, is in oktober 1959 als kleuterjuf begonnen bij de St. Theresia Kleuterschool, de voorloper van basisschool de Sterredans. Ans is de juf van de Poezesnoezen. Sinds jaar en dag gaat zij om 7.00 uur s ochtends met de bus vanuit Dukenburg richting Sterredans waar ze om 08.00 uur arriveert. Iedere dag blijft zij tot 18.00 uur op school. Ze komt als eerste en vertrekt als laatste. Ondanks haar 67 jaar staat ze iedere dag met veel energie en goede zin voor de groep. Altijd is zij op de hoogte van de nieuwste onderwijsmethoden. Sinds jaar en dag zit Ans in de Sinterklaascommissie en bereidt zij het Sinterklaasfeest voor de school voor. Daarnaast begeleidt ze ieder jaar stagiaires. Sinds 20 jaar begeleidt ze twee Belgische studenten twee weken per jaar. In 1997 werd Ans genomineerd voor de verkiezing van de leukste, liefste, aardigste juf van de provincie Gelderland. Ze werd tweede.

Ter gelegenheid van haar afscheid als juf bij de Sterredans reikt loco-burgemeester G.J.M. van Rumund de versierselen die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding uit aan Ans Bal-Schellekens. Dit gebeurt vrijdag 8 juli om 11.00 uur in de klas van Ans op basischool de Sterredans, Ubbergseveldweg 97 te Nijmegen.