Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Opening van de Strandbibliotheek, de kleinste bibliotheek van Nederland, op strand Blijburg op zondag 10 juli

Zondag 10 juli a.s. wordt om 12.00 uur de kleinste bibliotheek van Nederland geopend op het Amsterdamse strand op IJburg. De opening zal worden verricht door de Amsterdamse auteur Monica Metz, welbekend van haar columns in het NRC Handelsblad en van haar boeken 'Stokroos op straat' en 'Levend laken'.

Dit is geen gewone bibliotheek, maar een STRANDBIBLIOTHEEK. De strandbibliotheek is één van de nu 29 vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) in Amsterdam, Diemen en Ouder Amstel.

Elke mooie doordeweekse dag en elk weekend (zaterdag en zondag) in juli en augustus is de strandbibliotheek geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Leden van de Openbare Bibliotheek Amsterdam kunnen met hun bibliotheekpas boeken voor één stranddag lenen in de Strandbibliotheek. Als strandbezoekers nog geen lid zijn, dan kunnen ze dit ter plekke worden bij contante betaling. Tot 19 jaar is de pas gratis.

Allerlei soorten boeken zijn aanwezig, kinderboeken, strips en vooral heerlijke romans. Lekker wegdromen onder het Amsterdamse zonnetje. Als het regent kan er zelfs binnen gelezen worden.

De bibliotheek nodigt alle Amsterdammers uit om deze zomer te komen zonnen, zwemmen én lezen op Blijburg!


---

Noot voor de redactie,