Politie Zeeland


---

W-3800-2005 Aangehouden winkeldief, Vlissingen
Omstreeks 16.00 uur gistermiddag is in de Walstraat in Vlissingen een winkeldief aangehouden.
De man, een 35-jarige Vlissinger, werd op heterdaad betrapt toen hij twee zakjes drop wegnam bij een winkel in de Walstraat. Na verhoor kreeg de man een bekeuring en kon hij de straat weer op.

O-3801-2005 Onder invloed, Kruingen
Omstreeks 17.52 uur gistermiddag zagen twee surveillerende agenten een personenauto met zeer hoge snelheid over de Capelleweg in Kruiningen rijden.
Toen de agenten achter de auto aanreden zagen zij dat de bestuurder van het voertuig, in een flauwe bocht, de macht over het stuur verloor en in een sloot tot stilstand kwam. Bij aanspreken van de man verklaarde hij teveel te hebben gedronken. Hierop werd gepoogd een blaastest van de man af te nemen. Dit lukte niet en toen is overgegaan tot een bloedproef. De uitslag hiervan is nog niet bekend. De auto van de man is fors beschadigd. Of de man, een21-jarige Yersenaar, verwondingen heeft opgelopen is niet bekend.

O-3802-2005 Mishandeld, Goes
Een 17-jarige Oost Souburger is rond 04.00 uur, in de nacht van vrijdag op zaterdag, op de Grote Kade in Goes, door een hem onbekend persoon, geslagen.
De jongen was onderweg naar huis en liep door het centrum van Goes. Hij werd ter hoogte van de Grote Kade achterna gezeten door een hem onbekende man/jongen. De jongen gaf hem, in het voorbijrennen, een tik tegen zijn kaak en drie klappen tegen zijn achterhoofd. Ook werden beledigende opmerkingen naar hem gemaakt.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

W-3803-2005 Diefstal snorfiets, Westkapelle
Vannacht werd, vanaf een camping aan de Domineeshofweg in Westkapelle, een Tomos snorfiets weggenomen.
De snorfiets was zwart van kleur en voorzien van verzekeringsplaatje WTF-724.

W-3804-2005 Onder invloed, Vlissingen
Tijdens een verkeerscontrole vannacht, in de Bonedijkestraat in Vlissingen, reed een bestuurder van een personenauto,met hoge snelheid, de groep agenten tegemoet.
Vermoedelijk kreeg hij op een gegeven moment in de gaten in welke richting hij reed, en is toen snel afgeslagen, de Arbeidsstraat in. Agenten zijn de auto, op de fiets, achterna gegaan en troffen de auto, evenals de bestuurder, in de Eedestraat. De man rende weg met, kennelijk, de bedoeling om aan de agenten te ontsnappen. Dit gelukte echter niet, want in de Nijverheidsstraat is de man klemgereden en aangehouden. Hierbij roken de agenten een alcohollucht. De man moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij bijna twee maal zoveel gedronken had dan is toegestaan. De sleutels van de personenauto heeft de man in de Schuitvaartgracht gegooid. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland