Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 10 juli 2005

Motorcrossers op de bon

TILBURG: Een medewerker van Natuurmonumenten schakelde zaterdag 9 juli de politie in nadat zij twee mannen had betrapt die aan het crossen waren in een natuurgebied aan de Dongenseweg. De twee, een 43-jarige Tilburger en een 15-jarige Tilburger werden aangehouden. De motoren waarop ze reden bleken niet verzekerd te zijn. Bovendien is de 15-jarige jongen veel te jong om motor te mogen rijden en dus ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De motorfietsen zijn in beslag genomen

HAGHORST: De politie hield zondagochtend 10 juli, samen met diverse natuurbeschermers uit de hele regio, waaronder jachtopzichters en medewerkers van de Vereniging Natuurmonumenten een grote controle in het bosperceel aan de Oirschotsedijk. Ze controleerden in totaal zeven motorcrossers die allen een bekeuring kregen omdat ze aan het crossen waren op een plek waar dit niet is toegestaan. De motorfietsen en papieren van de mannen bleken wel in orde te zijn.

Ambulance botst op personenauto

TILBURG: Een zogenaamde meditaxi, een ambulance waarmee een arts naar een spoedeisende melding wordt gebracht, is zaterdag 9 juli omstreeks 11.30 uur betrokken geweest bij een aanrijding. De ambulance was onderweg naar een prio 1 melding en reed met optische en geluidssignalen over de kruising van de Zevenheuvelenweg, Heikantlaan en Midden-Brabantweg. Een 36-jarige vrouw uit Tilburg had de ambulance niet zien of horen aankomen en reed toen ze groen licht had de kruising op. De ambulance kon haar niet meer ontwijken en botste tegen haar auto. Beide chauffeurs kwamen met de schrik vrij.

Politie houdt man aan op verdenking van mishandeling

TILBURG: De politie hield zaterdag 9 juli omstreeks 17.30 uur in de Palestrinastraat een 34-jarige man uit Tilburg aan. De man had op een buurtfeest in die straat muziek gespeeld, maar kreeg onenigheid met de organisator over de betaling. De verdachte schopte daarop een bord omver en gooide een tafel met daarop eten om. daarna kwam het tot een handgemeen met de organisator van het buurtfeest, een 25-jarige man uit Tilburg. Die deed daarop aangifte van mishandeling. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij bekende het feit te hebben gepleegd en kreeg na overleg met Justitie een schikkinsgvoorstel van EUR 240,- aangeboden. Als hij deze boete niet betaald, moet hij alsnog voor de rechter verschijnen.

Politie houdt winkeldieven aan

TILBURG: Personeel van een drogisterij aan het Wagnerplein hield vrijdag 8 juli omstreeks 18.30 uur twee vrouwen en een kind aan op verdenking van winkeldiefstal. De drie werden betrapt met een speciale, geprepareerde tas met daarin artikelen ter waarde van EUR 40,-. De twee Tilburgse vrouwen van 25 en 22 jaar oud en het 10-jarige kindje uit Brussel, werden overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de twee vrouwen is proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG: Vrijdagavond 8 juli omstreeks 20.15 uur hield personeel van een bouwmarkt in de Hestiastraat een 38-jarige man uit Tilburg aan. De man had geprobeerd twee handgreepjes weg te nemen. De man is overgedragen aan de politie en overgebracht naar een politiebureau. Hij bekende de diefstal en kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 125,-, die hij meteen betaalde. Van de winkel kreeg hij bovendien een winkelverbod.

TIL:BURG: Zaterdagochtend 9 juli omstreeks 10.30 uur werd in een supermarkt aan het Wagnerplein een 45-jarige Tilburgse betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd levensmiddelen ter waarde van EUR 15,- weg te nemen. Winkelpersoneel sprak de vrouw aan nadat de alarmpoortjes waren afgegaan, maar de vrouw ging er vandoor. Een medewerker volgde de vrouw tot de politie ter plaatse was. De politie hield de vrouw even later op de Strausslaan aan. Ze bekende de diefstal te hebben gepleegd en kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 125,-. Als ze deze boete niet betaald, moet ze alsnog voor de rechter verschijnen.

Politie houdt fietsendieven aan

TILBURG: De politie kreeg vrijdagavond 8 juli rond half negen de melding dat enkele jongeren een fiets aan het stelen waren in de Kloosterstraat. De politie ging polshoogte nemen, maar trof in eerste instantie niemand aan. Na onderzoek in de omgeving zag de politie in de De Ruijterstraat een man lopen met een fiets die nog op slot zat. De man zei in eerste instantie dat hij zijn fietssleuteltje verloren was, maar bekende later op het politiebureau dat hij de fiets gestolen had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De fiets, een grijze herenfiets van het merk Giant, staat op het politiebureau. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de tweewieler.

TILBURG: De politie zag zondag 10 juli in de Korte Hoefstraat een jongen lopen met een fiets aan de hand. Bij controle bleek dat het slot van de fiets was opengebroken. De jongen verklaarde dat hij de fiets een aantal weken geleden had geruild met een klasgenootje. De fiets stond niet als gestolen gesignaleerd. De jongen deed afstand van de fiets.

Politie brengt blaffende honden naar asiel

OISTERWIJK: De politie kreeg vrijdagavond en nacht diverse klachten van omwonenden die last hadden van twee blaffende honden die in een tuin van een woning aan het Bevrijdingsplein zaten. Omdat de eigenaresse al meerdere malen gewaarschuwd was, besloot de politie de honden te vangen en ze onder te brengen in een dierenasiel. Bovendien krijgt de vrouw een bekeuring voor het veroorzaken van hinder door dieren. Ze kan haar honden tegen betaling van de verblijfskosten ophalen in het dierenasiel.

Politie houdt mannen aan na rijden onder invloed

TILBURG: De politie controleerde vrijdagavond 8 juli omstreeks 19.30 uur op het Stuivesantplein een automobilist. De man, een 35-jarige inwoner van Tilburg, was kort daarvoor betrokken geweest bij een aanrijding. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn (promillage onbekend red.) en kreeg een rijverbod van een uur opgelegd. De man had op de kruising geen voorrang verleend aan een 25-jarige automobiliste uit Tilburg die van rechts kwam. Nadat hij met de vrouw is aanrijding was gekomen, botste de man tegen een geparkeerd staande auto aan. Alle autos raakten zwaar beschadigd.

TILBURG: De politie controleerde in de nacht van zaterdag 9 juli op zondag 10 juli omstreeks 00.10 uur in de Sallandstraat een automobilist. De man, een 35-jarige Tilburger bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bovendien bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en was de auto waarin hij reed niet verzekerd. uit de ademanalyse bleek vervolgens dat het ademgehalte van de man 315 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt terzake rijden onder invloed, zonder rijbewijs en zonder verzekering.

TILBURG: In de nacht van zaterdag 9 juli op zondag 10 juli omstreeks 00.55 uur werd op de Ringbaan-Oost een 19-jarige Tilburger op zijn fiets aangereden door een motorrijder. De fietser verklaarde dat hij groen licht had en dat hij tijdens het oversteken van de kruising van de Ringbaan-Oost en de Bosscheweg plotseling werd aangereden door de motorrijder, een 54-jarige man uit Tilburg. De fietser kwam ten val en liep een hoofdwond op. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de fietser 820 ug/l was.

Auto weg na woninginbraak

TILBURG: Bij een inbraak in een woning in de Krabbendamstraat werd een auto buitgemaakt. Tussen vrijdag 8 juli 23.30 uur en zaterdag 9 juli 08.10 uur werd de achterdeur van de woning opengebroken. De buit bestond onder andere uit autosleutels, waarna ook de auto, die op de oprit stond, verdween. Het betreft een grijze Peugeot 206, met het kenteken 31-RJ-BR. Tijdens het buurtonderzoek dat de politie zaterdag hield bleek dat er ook bij een andere woning in de straat geprobeerd was in te breken.

Politie houdt man aan op verdenking van brandstichting

TILBURG: In de nacht van vrijdag 8 juli op zaterdag 9 juli omstreeks 05.00 uur bleek de schuur van een woning in de Sint Nicolaasstraat in brand te staan. In de St. Andreasstraat zag de gealarmeerde politie een 33-jarige Tilburger staan die eerder dit jaar ruzie had gehad met de bewoonster van de woning. waar brand woedde. Bovendien staat de man bij de politie bekend als brandstichter. De politie hield de man daarom voor nader onderzoek en verhoor aan, maar moest hem zaterdag 9 juli weer op vrije voeten stellen bij gebrek aan bewijs.

Politie houdt verkeerscontroles

OISTERWIJK: De politie hield zaterdag 9 juli tussen 10.00 uur en 12.00 uur een verkeerscontrole op de Veldweg. De politie controleerde 14 autos met aanhangwagen en schreef 9 bekeuringen uit: vier voor rijden zonder juiste kentekenplaten, drie voor rijden met een losbreekreminrichting die niet of niet juist bevestigd was, een voor rijden met een hulpkoppeling die niet of niet juist bevestigd was en een voor het niet dragen van de autogordel.

Auteur: Manon Erkens