Ingezonden persbericht

RENGER TOONT KWALITEIT IN ASSEN!

ASSEN, 10 juli 2005 - Door met een gehavende wagen vandaag toch als vierde te finishen tijdens de achtste race om het Duits Formule Renault kampioenschap, heeft Renger van der Zande weer laten zien een zeer volwassen racer te zijn. Renger, die bij de start vol van achteren geraakt werd door een andere deelnemer, wist ondanks verschillende handicaps (schade aan diffuser en bodemplaat) met zijn vierde plaats toch het maximale uit de 19 ronden tellende race te halen. Door weer 17 punten te scoren op het 3,881 kilometer lange TT-Circuit in Assen heeft de Nijmeegse Q-dancer nu de vierde plaats in dit ijzersterke internationale kampioenschap stevig in handen!

De snelheid en vechtlust, waarmee de kopman van Van Amersfoort Racing telkens de paddock blijft verbazen, zorgt ervoor dat Renger niet alleen hoge ogen gooit op de baan, maar ongetwijfeld ook de ogen aan het openen is van teambazen in hogere autosportklassen. Door namelijk ook onder moeilijke omstandigheden zich altijd te meten met de top van dit internationale Formule Renault veld, toont Renger dat hij absoluut klaar is om wellicht volgend jaar al de volgende stap op de autosportladder te maken.

RENGER VAN DER ZANDE: "Whoaa! Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt! Na de start klapte er iemand vol bij mij in, waardoor ik daarna zelfs op de rechte stukken een zigzaggende wagen had! Met 'maximum attack' kon ik toch in de buurt van het podium blijven om weer veel punten scoren. Al met al was dit een goede generale voor de aankomende Rizla Racing Days waar ik echt wil gaan vlammen!"

Race 2 Duits Kampioenschap Formule Renault 2.0,
ADAC/RSG-Hansa-Pokal Rennen, TT-Circuit Assen, zondag 10 juli 2005
01. Filipe Albuquerque (POR), Motopark Oschersleben, 25:57.048
02. Pekka Saarinen (FIN), SL Formula Racing, + 01.459s
03. Bruno Rudolf Fechner (GER), Kern Motorsport, + 03.634s
04. Renger van der Zande (NED), Van Amersfoort Racing, + 05.609s

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT.

Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen we u graag naar Renger van der Zande's officiële website www.rengervanderzande.com of kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com))