Politie Amsterdam-Amstelland

Beroving in lift Kleiburg
getuigen gezocht
11-7-2005. In de nacht van zondag op maandag rond middernacht werd een 36-jarige man in de lift van Kleiburg beroofd. De politie is op zoek naar getuigen.

Bestuurster kijkt te diep in glaasje
11-7-2005. Surveillerende agenten zagen in de nacht van zondag op maandag rond vier uur een vrouw in een "brommobiel" slingerend over de Wingerdweg rijden. Toen de dienders de vrouw aanspraken zagen zij dat ze duidelijk onder invloed was.
De vrouw moest op het politiebureau een blaastest ondergaan. Zij bleek bijna 1.75 promille in haar bloed te hebben terwijl 0,5 de maximaal toegestane hoeveelheid is. De vrouw moest haar roes in het bureau uitslapen en kon na het opmaken van een proces-verbaal en met een rijverbod het pand verlaten.
Overvaller tankstation gearresteerd
11-7-2005. Zaterdagmiddag rond vier uur arresteerde de politie op de Voorburgstraat een 27- jarige man die verdacht wordt van een gewapende overval op een tankstation aan Meer en Vaart.
Lees verder...
Arrestaties en gewonden bij Black Sensation
11-7-2005. Afgelopen zaterdag werden bij het dansevenement Black Sensation ruim twintig personen gearresteerd voor druggebruik, illegale kaartverkoop, het verstoren van de openbare orde en mishandeling. Tenminste vijf personen raakten bij vechtpartijen gewond, waarvan één ernstig.

---

Fietser gewond na aanrijding met tram

11-7-2005. Zaterdagochtend omstreeks tien uur raakte een 38-jarige fietser gewond toen hij op de Stadhouderskade werd aangereden door een tram.

De fietser stak ter hoogte van de Ferdinand Bolstraat plotseling over en zag hierbij een tegemoetkomende tram over het hoofd. Het slachtoffer werd door het personeel van de GGD en de traumaheli behandeld en vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis. De man verkeert niet in levensgevaar. De 55-jarige trambestuurder werd overgebracht naar een politiebureau om een verklaring af te leggen.
---

Verdachte brandstichting auto gepakt

11-7-2005. In de nacht van zaterdag op zondag rond halfeen werd een 29-jarige man aangehouden omdat hij werd verdacht van het in brand steken van een auto. Politieagenten zagen de man in de Oostzaanstraat gehaast weglopen van een aantal geparkeerde autoâs. Bij nadere inspectie bleek dat één van de voertuigen in brand stond. De verdachte werd aangehouden. De brandende auto bleek trouwens eerder in Amsterdam gestolen te zijn.