Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


11 juli 2005


Eerbeek - Aanhoudingen bij vechtpartij


De politie heeft in de avond- en nachturen van zondag op maandag (10/11-07) zeven aanhoudingen verricht in en nabij een horecagelegenheid aan de Loenenseweg. Tijdens de viering van de superzeskamp ontstonden er ongeregeldheden tussen enkele tientallen bezoekers, waarna men met elkaar op de vuist ging.
De volgende personen werden aangehouden:

Een 24-jarige man uit Den Helder voor mishandeling van een 26-jarige man uit Eerbeek, alsmede belediging van een politieagent. Toen de politie ingreep bij de vechtpartij, sloeg het 26-jarige slachtoffer een politieagente waarop ook hij werd aangehouden.
Een 30-jarige man uit Eerbeek voor het niet voldoen aan een bevel van de politie om weg te gaan en ook hij en twee 24-jarige mannen uit Eerbeek en Hall werden aangehouden omdat zij bij de vechtpartij betrokken zouden zijn. Een 17-jarige jongen uit Eerbeek werd aangehouden voor belediging van een agent.
Tenslotte werd een 15-jarige jongen uit Eerbeek door een beveiligingsmedewerker aangehouden omdat hij een 24-jarige plaatsgenoot met een zakmes zou hebben bedreigd. Een slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Lochem - Fietsers zijn auto kwijt


Zondagavond (10-07) meldde zich rond 20.55 uur een echtpaar bij het politiebureau in Lochem. Die ochtend hadden ze hun auto ergens geparkeerd en waren de Graafschaproute gaan fietsen. Toen ze rond 20.00 uur terugkeerden konden ze de auto niet meer vinden. Na een kopje koffie voor de schrik, is de politie met het echtpaar op zoek gegaan naar de auto. Uiteindelijk werd de auto in Gorssel aangetroffen....
Met de auto werden de fietsen in Lochem opgehaald en na 1000x maal dank kon het echtpaar weer opgelucht huiswaarts keren.


Vorden / Zutphen - inbrekers overlopen


Een echtpaar aan de Rietgerweg heeft zondagmiddag even na 12.00 uur een drietal inbrekers overlopen. Het echtpaar was wezen fietsen en bij thuiskomst zag men achter op het erf en rode auto staan. De bestuurder, een ongeveer 60-jarige man met getint uiterlijk gaf en onduidelijke reden voor zijn verblijf op en reed direct weg. Toen de echtelieden naar binnen gingen zagen zij nog net iemand uit de woning vluchten. Bleek, dat de dieven om binnen te komen een "verstopte" sleutel hadden gevonden. Men mist in ieder geval een goeden armbandje.
Een soort gelijk voorval deed zich in Zutphen aan de Hoveniersweg. Hier bleken twee mannen, ook met een rode auto, bij een vrijstaande woning naar binnen te zijn gegaan. Toen ze zich ontdekt zagen namen zij de benen. De politie heeft beide zaken in onderzoek en mensen die in verband hiermee bruikbare informatie hebben, kunnen contact met 0900 - 8844 opnemen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --