Politie Gelderland-Midden

Arnhem, Arnhemmer loopt snijwond op

Publicatiedatum: 11-07-2005

Een 41-jarige Arnhemmer is in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt. Hij had een snijwond in zijn gezicht opgelopen, nadat een 49-jarige plaatsgenoot met een steekwapen had lopen zwaaien. De 49-jarige Arnhemmer is aangehouden.
Omstreeks half drie kreeg de politie een melding dat er iemand onwel was geworden op de Bovenbeekstraat in Arnhem. Het bleek te gaan om de 49-jarige Arnhemmer, die liggend en bebloed werd aangetroffen. Volgens getuigen had de man zonder aanleiding een andere man in het gezicht geraakt met een steekwapen. Deze man zou hierop de verdachte in het gezicht hebben geslagen. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op verdenking van poging tot doodslag dan wel zware mishandeling werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Het slachtoffer was, voordat agenten ter plaatse waren gekomen, al vertrokken. Even later troffen agenten het slachtoffer - de 41-jarige Arnhemmer - aan in het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem, alwaar hij aan zijn verwondingen werd behandeld.
De verdachte is in afwachting van het onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, Arnhemmer aangehouden voor mishandeling vriendin
Publicatiedatum: 11-07-2005

De politie van Arnhem heeft in de nacht van zondag op maandag een 45-jarige Arnhemmer aangehouden omdat hij zijn 38-jarige vriendin zou hebben mishandeld. Het incident vond omstreeks half één plaats op de Elzenlaan in Arnhem. De twee zouden ruzie hebben gehad en dat ontaardde in een mishandeling door de man op de Elzenlaan. De Arnhemmer zou zijn vriendin aan haar haren hebben getrokken en tevens een klap hebben gegeven in het gezicht. De Arnhemse heeft hierop aangifte gedaan tegen haar vriend. Hij kon die nacht door agenten worden aangehouden in de woning van de twee. De man is in de loop van maandag vrijgelaten met een proces-verbaal op zak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Lunteren, milieuvervuiling: politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 11-07-2005

De politie is op zoek naar personen die meer informatie kunnen geven over een geval van milieuvervuiling in Lunteren. Afgelopen vrijdagmiddag omstreeks vier uur kreeg de politie melding van een lozing van een bitumenachtige dikke vloeistof op de parkeerplaats voor vrachtauto's tussen de oprit van de A30 en de Scharrenburgersteeg in Lunteren. Het is onbekend door wie de vloeistof is achtergelaten. Zes kuub grond is afgegraven.
Mogelijk zijn er personen die iets hebben gezien of meer informatie hebben. Hen wordt gevraagd contact met de politie op te nemen via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606