Waterschap Velt en Vecht


(06-07-2005)

Informatieavonden over aanpassing inrichting Schoonebeek

Het landinrichtingsplan voor Schoonebeek is aangepast. De wijzigingen zijn vastgelegd in een voorontwerp, waarover de landinrichtingscommissie belangstellenden wil informeren. Dit gebeurt op maandag 11 juli aanstaande in De Wolfshoeve in Schoonebeek en op dinsdag 12 juli aanstaande in De Zwarte Racker in Nieuw Schoonebeek. De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur. Het is de bedoeling om belangstellenden te informeren over de procedure die het voorontwerp in gaat. Het plan zelf zal op hoofdlijnen worden besproken.

Landinrichtingskrant
Het inrichtingsplan Schoonebeek bestaat uit drie delen: het Masterplan Water, de Inrichtingsvisie Schoonerbeekerdiep en de Integrale landschapsvisie oostelijke stadsrandzone Coevorden. De inwoners van Schoonebeek en Nieuw-Schoonebeek worden van te voren op de hoogte gesteld van de inhoud van deze drie onderwerpen door de Landinrichtingskrant Herinrichting Schoonebeek, die deze week nog huis aan huis wordt verspreid.

Op hoofdlijnen
Aangezien inwoners tijdens eerdere voorlichtingsbijeenkomsten op de hoogte zijn gesteld van de plannen en daarop hun zienswijzen hebben kenbaar gemaakt, is het voor de komende bijeenkomsten de bedoeling de plannen slechts nog op hoofdlijnen te bespreken. Tijdens de bijeenkomsten zijn aanwezig de vertegenwoordigers van waterschap Velt en Vecht, de gemeente Coevorden, de Dienst Landelijk Gebied en van de landinrichtingscommissie Schoonebeek.

Ter inzage
Van 1 juli 2005 tot 1 oktober 2005 ligt het voorontwerp ter inzage bij de gemeente Coevorden, waterschap Velt en Vecht in Coevorden en de Landinrichtingscommissie in Assen. U heeft dan de mogelijkheid om uw zienswijze kenbaar te maken. Vervolgens stelt de commissie de ontwerpplanwijziging op, die wordt aangeboden aan Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe. Die leggen het ontwerp ter inzage, waarop dan nog formele bezwaren kunnen worden ingediend.

Meer informatie over de herinrichting Schoonbeek en Schoonebeekerdiep.

Burgemeester Feithsingel 2, Postbus 330, 7740 AH Coevorden, Tel (0524) 592222, Fax (0524) 592200