Waterschap Regge en Dinkel


05-07-2005 12:35

Samen de Deurningerbeek opknappen
05-07-2005
Deurningen De Deurningerbeek is al jaren een centraal punt in Deurningen, maar ziet er verwaarloosd uit. Volgens waterschap Regge en Dinkel is het de hoogste tijd om de beek een beter aanzien te geven.

Dit doet het waterschap niet alleen. Alle inwoners van Deurningen en belangengroeperingen uit de omgeving krijgen namelijk de gelegenheid om, binnen randvoorwaarden, mee te denken over de toekomstige vormgeving van de beek. Op dinsdag 12 juli is er een inloopavond bij Zuivelboerderij Kamps, Vliegveldstraat 4a te Deurningen van 19.00 tot 21.30 uur. Medewerkers van waterschap Regge en Dinkel geven uitleg over de mogelijkheden voor het meedenken voor inwoners en belangengroeperingen en andere zaken rond de herinrichting.

Het project
De Deurningerbeek (gemeente Dinkelland) ligt dwars door het centrum van het dorp. Het project zal door het waterschap worden uitgevoerd in opdracht van de landinrichting Saaveld- Gammelke. Het betreffende tracé van de beek ligt binnen de bebouwde kom van Deurningen en heeft een lengte van ca. 1200 meter.

Meedenken door inwoners
De Deurningerbeek wordt over vrijwel de gehele lengte begrensd door tuinen van aanwonenden. Daarom is er veel overleg met hen nodig, om de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te benutten. De uitgangspunten voor mogelijke herinrichtingschetsen worden aangegeven in een programma van eisen, waarbij o.a. herstel van een natuurlijk watersysteem, het verbeteren van de waterkwaliteit en het verhogen van de belevingswaarde belangrijke randvoorwaarden zijn. Aan de hand van deze uitgangspunten gaan vanaf september, in een aantal zogeheten ateliers, groepen inwoners van Deurningen aan de slag om te komen tot een definitieve herinrichtingschets. Daarna gaat het waterschap afzonderlijk met alle bewoners langs de beek individueel praten over de precieze invulling van de huispercelen. Als daaruit overeenstemming volgt, kan worden gestart met het opmaken van het bestek, de aanbesteding en de uitvoering van het plan.